Din 1 decembrie, compania aeriana Wizz Air inchide baza operationala in Chisinau pe o perioada nedeterminata. Asta inseamna ca aeronavele companiei nu vor stationa pe teritoriul tarii noastre. Asta ar fi din cauza rachetelor rusesti care au survolat spatiul aerian al Republicii Moldova acum cateva saptamani in urma. 

Publicat:28.10.2022, 12:33

„In urma unei evaluari aprofundate a riscurilor si avand in vedere riscurile de inchidere a spatiului aerian din Republica Moldova, ne-am ajustat programul de iarna 2022-2023 de la Chisinau pentru a ne asigura ca poate fi operat pe o baza sustinuta. Pentru a minimiza perturbarea generala a clientilor nostri moldoveni, Ne vom schimba pentru a opera majoritatea zborurilor noastre pe o baza de intrare catre Chisinau de la bazele din reteaua WIZZ incepand cu 1 decembrie 2022”, se arata in comunicatul companiei. 

Pana pe 30 noiembrie 2022, Wizz Air va continua sa opereze zboruri din Chisinau catre Austria, Belgia, Cipru, Republica Ceha, Franta, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Spania si Marea Britanie.

Incepand cu 1 decembrie 2022, Wizz Air va opera zborurile catre Chisinau pe baza de intrare din Austria, Republica Ceha, Germania, Italia, Tarile de Jos, Spania si Regatul Unit.

Zborurile din Chisinau catre Paris Beauvais, Bruxelles Charleroi, Basel-Mulhouse si Torino vor fi suspendate incepand cu 1 decembrie 2022.

„Clientii Wizz Air pot rezerva aceste zboruri de la baza companiei aeriene din Iasi. Pasagerii cu rezervari afectate au fost contactati prin e-mail cu sfaturi cu privire la toate optiunile lor, care includ rerezervarea, o rambursare completa sau 120% din tariful initial in creditul companiei aeriene. Odata cu aceasta ajustare a programului, Wizz Air isi va suspenda temporar baza din Chisinau de la 1 decembrie 2022. Ramanem angajati 100% fata de piata din Moldova si clientii nostri fideli. De indata ce vom avea stabilitatea si certitudinea functionarii noastre, vom redeschide baza”, anunta Wizz Air. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.