Anul 2020, cu particularitatile sale, a fost anul care a accentuat in prim-planul grijilor noastre cotidiene necesitatea confortului de acasa. A fost anul mobilitatii reduse. Anul care a readus micile dezbateri in familie despre cine este „seful telecomenzii” de la televizor si care ne-a pus din nou in fata desktopurilor acasa, dupa o perioada mai mare de timp in care ni se crease impresia ca degetele noastre au fost concepute pentru a gestiona din mers smartphone-urile.

Publicat:26.02.2021, 09:45

Noile tendinte sunt confirmate si de datele statistice. Potrivit Agentiei Nationale de Reglementare in Comunicatii Electronice si Tehnologia Informatiei (ANRCETI), numarul abonatilor la serviciul de acces la Internet fix a crescut in primele noua luni ale anului trecut cu 4,9% si a depasit 700.000, in timp ce la serviciul de acces la Internet mobil s-a micsorat cu 2,5%. Adica, in termeni mai simpli, am avut mai multa necesitate de Internet acasa decat la telefonul mobil.

https://anrceti.md/files/filefield/Raport_CE_trim_III_2020.pdf

Internetul fix acasa, de viteza mare, fara intreruperi a devenit pentru multi dintre noi cel mai indispensabil accesoriu pentru a ne putea continua munca fara sa ne expunem riscurilor suplimentare.

Dar ce inseamna servicii de internet fix de calitate si de unde le luam? Bineinteles ca unul din principalele criterii pentru majoritatea dintre noi este raportul pret/calitate si bonusurile pe care ni le ofera companiile. Si, bineinteles, siguranta ca nu ne vom pomeni cu „no Internet connection” in cel mai nepotrivit moment.

Companiile care ofera acest serviciu au avut diferite oferte mai ales la cumpana dintre ani, in incercarea de a atrage noi clienti. Oferta Moldtelecom este insa imbatabila. Moldtelecom este cel mai experimentat si mai mare operator din tara, singurul care asigura toata gama de servicii la nivel national - telefonie mobila, telefonie fixa, Internet mobil, Internet fix si IPTV. Ceea ce a fost extrem de important pentru oameni mai ales pe timp de pandemie. Inclusiv pentru elevii si studentii din diferite localitati, care doar datorita serviciilor oferite de Moldtelecom si-au putut continua studiile de la distanta.

Ofertele de Internet fix pornesc de la 85 de lei pe luna si pot fi comandate online pe www.moldtelecom.md.

In plus, Moldtelecom ofera acum si un abonament de telefonie mobila cu minute nationale nelimitate si internet mobil nelimitat, pe viata, la doar 99 lei lunar. Pentru comparatie, oferta similara a unei alte companii propune minute nationale si internet mobil limitat.

Iata si alte cateva motive de ce Internet fix de la Moldtelecom:

- Moldtelecom este driver-ul vietii digitale din tara. In cei peste 27 ani de experienta, compania a dezvoltat cea mai avansata retea de fibra optica, cu o lungime totala de peste 18.000 de km, fiind de 10 ori mai rapida decat oricare alta din Republica Moldova;

- Serviciile de internet fix sunt prestate in peste 1200 de localitati din tara, iar aproximativ 65% din ele sunt deja acoperite cu fibra optica;

- In anul 2020, compania si-a largit prezenta cu fibra optica in peste 80 localitati. Astfel, zeci de mii de cetateni au obtinut acces la servicii de calitate. Pana la sfarsitul anului curent alte 170 de localitati si aproximativ 40.000 de clienti vor putea beneficia de servicii de Internet fix cu viteza de pana la 1 Gbps.

Si nu trebuie sa astepti zile intregi ca sa fii conectat, asa cum este cazul altor companii. Datorita noilor solutii IT, termenul de conectare nu depaseste 48 de ore in zonele cu disponibilitate tehnica. In plus, incepand cu anul curent, Moldtelecom ofera cele mai performante echipamente Wi-Fi de pe piata atat abonatilor noi, cat si celor existenti.

Iar la capitolul siguranta, trebuie mentionat ca reteaua Moldtelecom de fibra optica este conectata direct la reteaua globala de internet prin punctele de schimb din Germania, Ucraina si Romania, prin 6 conexiuni, iar in 2021 Moldtelecom isi va extinde punctele de prezenta pe platformele din Rusia si Olanda. 

In plus, toti abonatii de Internet fix Moldtelecom care au minim 3 ani in retea isi pot schimba echipamentul, absolut gratuit, pe unul nou si mai performant, care ofera o experienta si mai buna in utilizarea serviciilor.

Iata de ce, in pofida concurentei tot mai mari pe piata in acest domeniu, Moldtelecom isi mentine pozitia de lider la mai multe capitole. Inclusiv la prestarea serviciilor de Internet fix. Potrivit acelorasi date ale ANRCETI, catre sfarsitul anului trecut, compania detinea o cota de piata de 58% la acest serviciu.

In prezent, Moldtelecom numara peste 400.000 de abonatii de internet fix, astfel reusind sa construiasca cea mai puternica retea din tara, care ofera o conexiune stabila, acoperire nationala si viteza de pana la 1.000 Mbps.

Iar daca tot vorbeam la inceput despre confortul casnic, trebuie mentionat ca si numarul abonatilor la serviciile TV cu plata sau IPTV a crescut in trimestrul III al anului trecut, cu 4,7%, iar Moldtelecom detine in continuare cea mai mare cota de piata in functie de cifra de afaceri - 35%, reusind sa-si fortifice pozitia pe parcursul anului trecut.

Si in acest domeniu, compania ofera un pachet frumos de oportunitati. Pornind de la grila de canale TV care numara peste 185 posturi unice dintre care peste o treime sunt in format HD si continuand cu o gama larga de servicii aditionale care s-au bucurat de succes, precum Arhiva TV, MEGOGO, CLOUD CAMERA, MULTISCREEN.

Iar cea mai noua oferta lansata in exclusivitate de Moldtelecom este CINEMA IVI, care ofera acces la o biblioteca de peste 10.000 de filme si seriale pentru toate gusturile. Oferta este disponibila cu doar 5 lei lunar pentru abonatii conectati la Internet + Televiziune.

In plus, Moldtelecom este singurul operator care ofera aceste servicii la nivel national!

Cu Moldtelecom uiti de problemele de conexiune la Internet, viteza mica, echipamentele invechite, dar si de gramada de facturi cu termene limita diferite, care te obliga sa faci mai multe drumuri la banca. Iar toate serviciile sunt digitalizate. Acum nu mai e nevoie sa mergi la un magazin Moldtelecom. Incepand cu solicitarea de conectare servicii si pana la achitare, modificare sau prelungirea contractului, le poti rezolva pe toate online, de oriunde ai fi. Serviciile “Cerere online” sau “Comanda acum”, „Reincarcare cont”, disponibile pe moldtelecom.md, iti permit sa expediezi o multitudine de cereri legate de utilizarea serviciilor tale, sa achiti sau sa conectezi altele noi de acasa, in deplina siguranta.

Pentru a obtine succese si realizari, trebuie sa fii langa lider. Iar lider incontestabil in asigurarea confortului casnic in domeniul telecomunicatiilor este Moldtelecom.

*Acest articol este un produs comercial.