Platforma de cautare a locurilor de munca din Republica Moldova, Rabota.md, a inregistrat in luna ianuarie o participare foarte activa a persoanelor aflate in cautarea jobului, dar si a angajatorilor.

Publicat:07.02.2022, 14:11

„De obicei, acest lucru nu ne surprinde: de regula, sezonul cautarii unui loc de munca incepe odata cu noul an. Dar in 2022, fluxul de solicitanti s-a dovedit a fi foarte dinamic, mai activ decat in anii precedenti. Probabil ca acest lucru e legat de cresterea brusca a preturilor – oamenii vor un salariu mai mare si cauta un job nou. Sau poate e o cerere mai veche din partea solicitantilor, retinuta de pandemie.  In tot acest timp, multi au luat o pauza de la problemele legate de cariera, iar acum au inteles  –  viata profesionala  nu mai poate astepta. Orice ar fi, o asemenea activitate pe piata muncii o observam pentru prima data”, spune managerul de proiect Vladimir Bosneak.

Conform statisticilor Rabota.md, inceputul anului 2022 pe piata muncii arata astfel:

1. Trafic inalt al portalului Rabota.md: aproape 700.000 de accesari au fost inregistrate in prima luna a anului 2022, ceea ce reprezinta un record absolut de la existenta site-ului.

2. Cele mai populare posturi vacante au devenit urmatoarele:  manager de vanzari, sofer, contabil, vanzator-consultant si curier.

3. Cele mai solicitate profesii in randul angajatorilor in luna ianuarie: manager de vanzari, agent de vanzari, manager clienti si programator.

4. Peste 5.700 de posturi vacante au fost accesate in ianuarie in toata tara.

5. Si cel mai interesant: 100.244 de CV-uri expediate de catre solicitanti pentru posturile vacante publicate pe site.

„O astfel de activitate pe piata muncii in randul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca este un semn bun. Paradoxal , dar solicitantii care nu sunt siguri ca-si pot gasi un job mai bun decat cel pe care il au astazi, nu sunt activi si prefera  sa astepte perioade favorabile la jobul actual. Dar este clar: oamenii sunt increzatori in disponibilitatea unor locuri de munca alternative, deoarece piata muncii a inceput cu adevarat sa reinvie rapid. De asemenea, oamenilor nu le este frica sa incerce sa gaseasca o pozitie noua, mai buna decat cea din ultimii ani”, a concluzionat managerul de proiect, Vladimir Bosneak.

Gaseste un job nou accesand linkul: https://www.rabota.md/ro/vacancies 

Pentru companiile care sunt in cputarea angajatilor: https://www.rabota.md/ro/prices

Serviciul presa Rabota.md
press@rabota.md

*Acest articol este un produs comercial.