Alte 20 decese au fost inregistrate astazi din cauza Covid-19, informeaza Ministerul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale.

Publicat:17.10.2020, 17:33

Este vorba despre:

Un barbat de 60 ani, din mun. Chisinau. Internat la data de 26 septembrie, la SCM „Sf. Treime”. Comorbiditati: hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca.

O femeie de 67 ani, din mun. Chisinau. Internata la data de 09 octombrie, la SCM „Sf. Treime”. Comorbiditati: insuficienta cardiaca, pielonefrita cronica.

O femeie de 76 ani, din Comrat. Internata la data de 05 octombrie, la SR Comrat. Comorbiditati: diabet zaharat, hipertensiune arteriala.

O femeie de 70 ani, din mun. Chisinau. Internata la data de 08 octombrie, la IMU. Comorbiditati: insuficienta renala, obezitate, cardiopatie, hipertensiune arteriala.

O femeie de 64 ani, din mun. Chisinau. Internata la data de 03 octombrie, la IMU. Comorbiditati: diabet zaharat, insuficienta cardiaca, hipertensiune arteriala.

Un barbat de 84 ani, din r-nul Calarasi. Internat la data de 13 octombrie, la SR Calarasi. Comorbiditati: insuficienta cardiaca, cardiopatie, infarct miocardic vechi.

Un barbat de 47 ani, din mun. Balti. Internat la data de 11 ocotmbrie, la SC Balti. Comorbiditati: obezitate, hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca.

O femeie de 68 ani, din mun. Balti. Internata la data de 13 octombrie, la SC Balti. Comorbiditati: hipertensiune arteriala.

O femeie de 82 ani, din mun. Chisinau. Internata la data de 13 octombrie, la IMU. Comorbiditati: diabet zaharat, cardiopatie, insuficienta cardiaca.

Un barbat de 66 ani, din r-nul Glodeni. Internata la data de 05 octombrie, la IMU. Comorbiditati: encefalopatie dismetabolica, sindrom confuzional.

O femeie de 41 ani, din mun. Chisinau. Internata la data de 28 septembrie, la IMU. Comorbiditati: limfom, cardiopatie, insuficienta cardiaca, pacreatita cronica.

Un barbat de 70 ani, din mun. Chisinau. Internat la data de 04 octombrie, la IMU. Comorbiditati: sindrom de detresa respiratorie la adult, cord hipertensiv decompensat, hemiplegie pe stanga.

Un barbat de 80 ani, din r-nul Drochia. Deces la domiciliu, familia a refuzat spitalizarea. Comorbiditati: hipertensiune arteria, AVC, insuficienta cardiaca.

O femeie de 67 ani, din r-nul Edinet. Internata la data de 22 septembrie, la SR Edinet. Comorbiditati: insuficienta cardiaca, sindrom de insuficienta multipla la organe.

Un barbat de 80 ani, din r-nul Ocnita. Transferat de la SR Drochia, la SR Ocnita. Comorbiditati: hipertensiune arteriala.

Un barbat de 60 ani, din r-nul Donduseni. Transferat la data de 11 octombrie, de la SR Donduseni, la Spitalul MSMPS. Comorbiditati: diabet zaharat, hipertensiune arteriala.

O femeie de 59 ani, din r-nul Cimislia. Internata la data de 01 octombrie, la SR Cimislia. Comorbiditati: diabet zaharat, hipertensiune arteriala, insuficienta renala cronica.

Un barbat din mun. Chisinau. Internat la data de 14 octombrie, la SCM „Sf. Arh. Mihail”. Comorbiditati: insuficienta hepato-celulara, pacreatita cronica, hipertensiune arteriala, encefalopatie discirculatorie mixta.

O femeie de 52 ani, din r-nul Ocnita. Internata la data de 28 septembrie, la SCR. Comorbiditati: polichistoza renala, hipertensiune arteriala, cardiopatie mixta.

MSMPS anunta decesul dnei Vera Sandu, in varsta de 57 ani, care activa in calitate de farmacist-diriginte in cadrul Spitalului Raional Hancesti. Aceasta a fost internata la data de 17 octombrie, la Spitalul Clinic Republican. Ministerul exprima sincere condoleante familiei, rudelor si intregului colectiv. 

Pana la ziua de azi, 43 lucratori medicali au decedat din cauza COVID-19.