<p>Valerie Azure, cetatean rus, a petrecut ultimele trei nopti dormind pe podeaua unui aeroport din Malaezia impreuna cu fiul ei, dupa ce tarile din sud-estul Asiei au inchis granitele si au anulat zborurile in urma pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.</p>

Publicat:26.03.2020, 15:11

Azure, in varsta de 31 de ani, a declarat ca mai mult de zece oameni sunt blocati impreuna cu ea pe aeroportul international din Kuala Lumpur. Potrivit rapoartelor mass-media, sute de persoane sunt izolate pe aeroporturi pe tot globul.

Dupa cateva saptamani de voluntariat intr-un centru comunitar pentru refugiatii afgani din Malaezia, Azure a declarat ca ea si fiul ei de noua ani s-au urcat luni intr-un zbor AirAsia cu destinatia Thailanda, dar au fost intorsi din drum dupa ce autoritatile le-au cerut analize de sange care dovedeau ca nu aveau virus.

„Mi-au spus ca va trebui sa raman aici. Ne-am gandit, ca a fost un fel de gluma ”, a declarat Azure pentru Reuters prin WhatsApp.

Azure a spus ca cetateni din Vietnam, Pakistan si Filipine au fost blocati alaturi de ea. Personalul companiei aeriene le aduce trei mese pe zi cu orez sau taitei si putina apa. Ei dorm pe paturi improvizate, confectionate din carton si paturi.

Azure, care a locuit in Thailanda in ultimii sapte ani si conduce o pensiune pe insula Koh Tao, a spus ca nu isi poate permite sa cumpere un bilet de 3.000 de dolari spre Rusia, unde nu are prieteni sau familie.

Au planificat sa ramana pana la sfarsitul interdictiei Malaeziei de a intra in strainatate, la 31 martie, dar de atunci a fost prelungita pana la 14 aprilie, ambasada Rusiei i-a spus ca ar putea fi dusa la un centru de detentie pentru imigratie, a spus ea.

Sursa: stirileprotv.ro