<p>Institutului Robert Koch din Germania a declarat ca aproximativ 60% pana la 70% din populatia lumii va fi infectata, se va vindeca si va dobandi imunitate, insa este imposibil de apreciat cat de repede se va intampla acest lucru. In acelasi timp Seful Centrului de Sanatate Publica Balti sustine ca COVID-19 in Moldova se va raspandi pe parcursul a 2 luni, ulterior acesta va regresa.</p>

Publicat:26.03.2020, 21:25

Seful Centrului de Sanatate Publica din Balti a estimat cat va dura pandemia de coronavirus in Moldova. Potrivit lui Veaceslav Chislari, raspandirea virusului va dura aproximativ doua luni, dupa care cazurile vor fi in descrestere.

Conform datelor inregistrate saptamana trecuta, la Balti nu a fost indentificat nici un caz de infectie.

Veaceslav Chislari, Seful Centrului de Sanatate Publica Balti: „Pana in prezent, nu au fost raportate cazuri de infectie cu coronavirus in municipiul Balti. Cazurile suspecte nu au fost confirmate. ”

Ministerul Sanatatii a R. Moldova reaminteste oamenilor in varsta despre nevoia de autoizolare si ii indeamna sa nu plece de acasa fara motive urgente, de asemenea, sa nu neglijeze regulile de igiena personala si sa mentina o distanta sociala de 1,5 metri in magazine.