In Moldova ar fi peste 150 de mii de persoane infectate cu Covid. Declaratia a fost facuta de seful adjunct al Directiei Sanatate din capitala. Boris Golovin sustine ca situatia cea mai grava este la Chisinau, unde doar astazi s-au inregistrat peste 100 de focare. 

Publicat:25.06.2020, 19:53

Boris GILCA, SEF-ADJUNCT, DIRECTIA SANATATE A PRIMARIEI: ”Focare in Chisinau avem astazi 2068, inclusiv 107 noi focare raportate azi dimineata. Imi va parea rau daca in urma sedintei de astazi va aparea un focar nou.”

Boris Gilca a anuntat ca in spitalele din Chisinau sunt internati 600 de pacienti cu Covid, 91 fiind in stare grava. Totodata, la domiciliu se trateaza aproape doua mii de bolnavi. Seful adjunct al Directiei Sanatate a primariei a subliniat ca in ultima luna numarul cazurilor noi s-a triplat in Chisinau.

Boris GILCA, SEF-ADJUNCT, DIRECTIA SANATATE A PRIMARIEI: ”Daca comparam prima saptamana din luna mai, cu prima saptamana din iunie, inregistram o crestere exact de trei ori.”

Intre timp, ministerul Sanatatii anunta astazi ca inca 375 de persoane au contractat virusul.  Astfel, bilantul imbolnavirilor trece de 15.400.

Boris GILCA, SEF-ADJUNCT, DIRECTIA SANATATE A PRIMARIEI: ”Noi avem peste 15 mii de persoane infectate astazi, doar documentate. Estimativ, conform unor norme de calcul, numarul ar fi cel putin de zece ori mai mare. Putem vorbi ca astazi avem cel putin 150 de mii de persoane infectate.”

Iar pe langa decesul medicului de la Soroca, autoritatile au anuntat de dimineata despre inca sase persoane care au murit. Este vorba despre trei femei si trei barbati. Cu aceste cifre noi, bilantul deceselor ajunge la 502.