<p>Pana pe 26 martie, aproape&nbsp;<strong>500.000</strong>&nbsp;de oameni de pe planeta au fost infectati cu&nbsp;noul&nbsp;<strong>coronavirus</strong>, care a izbucnit prima data la&nbsp;<strong>Wuhan</strong>, in China. Peste&nbsp;<strong>22.000&nbsp;</strong>de persoane au murit din cauza virusului care a provocat cea mai grava criza mondiala din ultimii zeci de ani.</p>

Publicat:26.03.2020, 17:34

Acum, autoritatile chineze incearca sa afle cum a aparut COVID-19. Potrivit presei de limba engleza din China, expertii de la Beijing cred ca sportivii din SUA au adus virusul in Wuhan, la Jocurile Militare Mondiale, desfasurate in perioada 18-27 octombrie 2019.

Coronavirus | Cine este „pacientul zero”

Pacientul zero, cel care ar fi avut prima infectie, ar fi o experimentata ciclista americana, de origine olandeza: Maatje Benassi (52 de ani). Teoria este avansata chiar de catre un jurnalist de investigatii american apropiat regimului de la Beijing, George Webb, din orasul Washington DC.

Benassi, al carei sot este tot ciclist in armata Statelor Unite, a participat la o cursa de 80 de kilometri, pe data de 25 de octombrie. Acum, autoritatile chineze le cer americanilor sa faca publice informatiile despre sanatatea sportivilor care au participat la Jocurile Militare Mondiale.

Varianta avansata de chinezi a nascut sute de reactii pe Social Media. Foarte multi oameni acuza autoritatile de la Beijing ca incearca sa scape ”basma curata” aruncand vina pe americani. Totusi, exista si sustinatori ai teoriei avansate de chinezi.

COVID-19 | Chinezii acuza Statele Unite ca au adus virusul la Wuhan

Primul care a lansat ideea ca americanii sunt in spatele virusului a fost purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe de la Beijing, Zhao Lijian, prin intermediul contului sau de Twitter, retea care nu functioneaza acum in China.

Diplomatul a publicat un videoclip al lui Robert Redfield, directorul controlului si prevenirii sanatatii din SUA. Acesta a declarat la 11 martie 2020, in Congresul SUA, ca unele decese de gripa din America, inregistrate inainte de inceperea crizei, au fost identificate ulterior drept cazuri de coronavirus.

China a raportat peste 81.000 de cazuri de infectari cu COVID-19. Pana pe 26 martie, 3.287 de persoane si-au pierdut viata din cauza noului coronavirus.