O platforma de caritate a reusit sa adune aproximativ peste 3 milioane de lei pentru spitalele din Moldova. Pana acum o parte din acesti bani au fost cheltuiti pentru a cumpara ventilatoare care au fost duse la doua institutii medicale din Chisinau, dar si masti pentru politisti.

Publicat:29.03.2020, 19:22

Cofondatoarea platformei caritate.md, Svetlana Sainsus, alaturi de fondatoarea platformei MAD-Aid, Victoria Dunford, membra comitetului ONU impotriva torturii, Ana Racu si omul de afaceri, Anatol Untura, si-au propus sa colecteze bani pentru a ajuta tot personalul medical, dar si politisti, cu echipamente de protectie. 

Svetlana SAINSUS, ORGANIZATOR: "Am reusim sa colectam suma de 3.027.000 lei, din care au fost chetuite 1.300.000 mil. Am cumparat doua ventilatoare hamilton, pe care le-am donat spitalului de urgenta si spitalului republican. Am reusit sa cumparam un analizator hematologic care este vital in lupta cu acest virus si l-am donat spitalului Toma Ciorba."

Pentru a se asigura ca toate echipamentele vor ajunge la destinatari, organizatorii le livreaza chiar ei.

Svetlana SAINSUS, ORGANIZATOR: "Acesti bani nu sunt transferati spitalelor, sau altor organizatii, echipa noastra personal ne ocupam de cumparaturi, transferam acesti bani fabricilor sau magazinelor de unde cumparam aceste materiale pentru spital, ne straduim sa facem in cel mai transparent mod."

Din aceste donatii, medici si politisti din 22 de raioane, care sunt in prima linie, au primit masti de protectie.

Svetlana SAINSUS, ORGANIZATOR: "Am reusit sa aprovizionam cu masti si materiale de protectie cinci inspectorate de politie din cinci raioane ale tarii, care sunt cele mai afectate. Ne straduim sa ajutam pe toti care sunt pe prima linie. Noi suntem recunoscatori pentru fiecare banut donat, fiecare sms, doar impreuna o sa reusim."

Cintul pentru donatii a fost deschis imediat dupa reportaj PRO TV despre medicii care muncesc la limita puterilor. Atunci mai multi antreprenori si oameni simpli au sarit in ajutorul acestora, donand bani, echipamente de protectie sau chiar oferindu-le pranzuri calde ori transport gratuit de acasa pana la serviciu.