Orasul Sangera a ramas fara medici, dupa ce toti angajatii centrului de sanatate au fost plasati in carantina, iar institutia inchisa. Masura a fost luata in momentul cand o asistenta a fost diagnosticata cu Covid. Acum, locuitorii care au probleme de sanatate nu pot decat sa caute doctori in capitala sau sa sune la 112.

Publicat:29.03.2020, 18:50

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: "Poarta centrului de sanatate din Singera este inchisa, institutia fiind in carantina. Pe usa este un anunt prin care locuitorii sunt informati ca in caz de necesitate, sa solicite serviciul 112."

Institutia este plasata in carantina miercuri si va fi inchisa pana pe 7 aprilie. Primarul orasului sustine ca pe langa cei 24 de angajati ai centrului de sanatate, in carantina mai stau ca tot atatia pacienti care au contactat cu acestia. 

Valeriu POPA, PRIMARUL ORASULUI SINGERA: "Cineva din pacienti tot sta. Care este numarul exact nu pot sa va spun, dar din cate cunosc un numar de 46-48 persoane in total, medici, asistente, plus oameni care au avut contact direct cu peroana infectata."

Acesta sustine ca acum locuitorii se pot adresa la Centrul Medicilor de Familie din sectorul Botanica al capitalei sau pot suna medicilor plasati in carantina, pentru a fi consultati la telefon.

Valeriu POPA, PRIMARUL ORASULUI SINGERA: "Vom publica lista si numarul de telefon al medicilor de familie. Chiar daca sunt in carantina, la telefon ei o sa raspunda si o sa consulte populatia."

La Sangera, unde sunt doua persoane infectate si, aproximativ 50 de oameni - in carantina, din farmacii lipsesc mastile si dezinfectantul. Din aceasta cauza, locuitorii sunt nevoiti sa le confectioneze singuri.

"Nu sunt masti in tara, din aceasta cauza am facut-o singura. Din servetele de masa, le-am capsat cu capsatorul si am pus o lenta. 

-Dar dezinfectant este?

-Nu, noi am cumparat spirt si glicerina, am pus intr-o sticluta si ne folosim."