<p>Igor Dodon sustine ca Presedintia RM a finalizat un plan prin care reduce cheltuielile acesteia cu 3,5 milioane de lei prin sistarea achizitiilor care nu sunt absolut necesare, pentru a fi directionati catre lichidarea consecintelor crizei provocate de Covid-19.&nbsp;</p>

Publicat:26.03.2020, 13:20

Astfel, a fost redus bugetul pentru deplasari, a primelor pentru personal, precum si au fost taiate alte costuri. Principalele resurse vor fi oferite sistemului medical.

Totodata, Igor Dodon, solicita tuturor institutiilor de stat sa ia in serios planul privind reducerea cheltuielilor.

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "Pentru a depasi efectele provocate de criza Covid-19, urmeaza ca institutiile statului sa vina cu propuneri concrete de diminuare a bugetelor de cheltuieli, astfel incit sa putem directiona o cit mai mare parte a resurselor financiare catre lichidarea consecintelor crizei respective.

Acest lucru se va intimpla si la nivelul Presedintiei, unde deja a fost finalizat un prim plan de reducere a cheltuielilor cu 3,5 milioane lei. Este vorba despre sistarea achizitiilor care nu sunt absolut necesare, reducerea bugetului pentru deplasari si a primelor pentru personal, precum si taiate alte costuri.

Solicit tuturor institutiilor statului sa manifeste responsabilitate si sa trateze cu maxima seriozitate aceasta solicitare de reducere a cheltuielilor.

Urmeaza ca, impreuna cu presedintele Parlamentului si Prim-ministru, sa analizam modul in care fiecare institutie respecta solicitarea respectiva si sa intervenim acolo unde va fi cazul.

Campania de combatere a epidemiei poate fi indelungata, obositoare si foarte cheltuitoare pentru stat, din care motiv trebuie sa fim responsabili si economi la maximum.

Principalele forte si resurse sa le orientam spre sistemul medical."