Primaria din Comrat este in carantina. Institutia si-a inchis usile dupa ce doi consilieri municipali s-au imbolnavit de coronavirus. Alti angajati prezinta simptomele infectiei si asteapta rezultatele testului. In orasul Comrat sunt peste 140 de cazuri de Covid.

Publicat:04.06.2020, 09:25

Serghei ANASTASOV, PRIMARUL ORASULUI COMRAT: “La noi s-au infectat doi consilieri. O persoana e la Toma Ciorba. Sunt angajati care au febra. Sapte persoane au simptome ale coronavirusului.”

Potrivit primarului orasului Comrat, pe data de 31 mai, unul dintre consilieri a primit rezultat pozitiv la testul de coronavirus. Ieri, inca unul a aflat ca a contractat boala. Ambii au fost transportati la spitale in Chisinau. Nu este clar deocamdata cum si unde anume s-au infectat cei doi. Pentru ca si alti angajati prezinta simptomele bolii, primaria a fost pusa in carantina. Totusi, de dimineata institutia functiona.

Serghei ANASTASOV, PRIMARUL ORASULUI COMRAT: “Noi functionam, dar usa este inchisa, prin geam, scriem niste cereri.

Acum mai sunt cateva persoane la lucru, dar peste o ora, doua, toata lumea va merge in carantina.”

Cat timp primaria va avea usile inchise, localnicii din Comrat isi vor putea rezolva problemele urgente la telefon.

Serghei ANASTASOV, PRIMARUL ORASULUI COMRAT: “Daca cineva suna, noi totusi comunicam on-line. O persoana vine si pune semnatura. O sa fie o persoana, doua care vor veni la primarie. Nu se poate de lasat primaria. Doua saptamani e foarte mult.”

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sanatatii, in orasul Comrat s-au inregistrat pana astazi 141 de cazuri de Covid, iar cinci persoane au murit. Acum trei zile, si Directia economie, reforme si relatii patrimoniale a primariei din Chisinau a intrat in carantina, dupa ce un angajat s-a imbolnavit. Acesta a intrat in contact cu restul echipei, asa ca toti sunt in autoizolare.