Primarul din satul Zastinca, raionul Soroca, si sotia sa, au murit rapusi de Covid in aceeasi zi, la o diferenta de cateva ore. Dupa ce starea lor s-a agravat, ieri au fost transferati la spitalul Republican din Chisinau, dar nu au mai putut fi salvati. Ambii aveau comorbiditati si au fost internati in stare grava.

Publicat:10.11.2021, 13:59

“Este un soc pentru sat, pentru ca era deja la al treilea mandat, este o noutate care ne-a afectat foarte mult. A fost internat mai intai la Soroca, apoi la Chisinau. Dupa care noi nu am mai avut legatura.”

Primarul ar fi contractat virusul la locul de munca, spun vecinii acestuia. 

“Din auzite stiu ca la lucru s-a imbolnavit si de acolo a fost luat de ambulanta. Da e adevarat sau nu."

Responsabilii de la spitalul raional Soroca spun ca primarul si sotia sa au fost internati in aceeasi perioada. Femeia, care era nevaccinata, a fost plasata in sectia de terapie intensiva. 

Valeriu BORDIAN, VICE-DIRECTOR, SPITALUL RAIONAL SOROCA:“Au fost internati aproximativ doua saptamani in urma. In 10 zile au fost transferati la spitalul clinic Republican impreuna cu sotia. Ea era internata in sectia ATI, domnul Pavel in sectia boli contagioase.” 

Primarul din Zastinca era vaccinat, insa din cauza mai multor boli cronice de care suferea, acesta a decedat.

Valeriu BORDIAN, VICE-DIRECTOR, SPITALUL RAIONAL SOROCA:“El s-a vaccinat, ea nu a fost vaccinata. Dar primarul avea patologii, ciroza si alte probleme de sanatate.”

Dupa ce starea lor s-a agravat si mai mult, ieri ambii au fost transferati la spitalul Republican din Chisinau.

Marina ZIBLIUC, PURTATOAREA DE CUVANT A SPITALULUI REPUBLICAN:“Ambii soti au fost adusi in stare foarte grava. Plamanii acestora au fost afectati practic in totalitate. Sotii aveau pneumonie bilaterala. Pe langa faptul ca aveau COVID, ambii au avut mai multe patologii concomitente.” 

Primarul satului Zastinca, Pavel Covalciuc, in varsta de 72 de ani, si sotia sa, de 68 de ani, au decedat in aceeasi zi. Sotii au luptat cu virusul circa doua saptamani. Maine urmeaza sa fie inmormantati.