Inca 2 persoane sunt infectate de coronavirus in Republica Moldova. Anuntul a fost facut de ministrul Sanatatii, Viorica Dumbraveanu.

Ultimul update: 10.03.2020, 16:33 Publicat:10.03.2020, 16:20

Viorica DUMBRAVEANU, MINISTRUL SANATATII: "S-au confirmat inca 2 cazuri de imbolnavire cu coronavirus de tip nou. Sunt doi 2 cetateni ai RM, care au revenit din Italia, este vorba despre 2 persoane adulte, care la momentul actual sunt internate in spitalul "Toma Ciorba".

Daca e sa ne referim cand au revenit, vreau sa va zic ca nu este vorba despre ruta care a venit din Milano pe 7 martie. In cazul barbatului, care este originar dintr-un raion de la sudul Republicii, el a revenit dupa o vizita pe care a efectuat-o de 3 saptamani la copiii sai in Italia, pe 1 martie. Pe data de 5 martie dumnealui se simte rau, isi administreaza auto tratamente si pe data de 9 martie, dat fiind faptul ca starea de sanatate se agraveaza, cheama serviciul 112 si este internat la "Toma Ciorba".

In cazul doamnei, ea a fost intr-o vizita la o prietena in Italia, s-a aflat in Italia timp de 10 zile, a revenit acasa pe data de 26 februarie, i se face rau pe 1 martie, se adreseaza pentru a-i fi oferita asistenta medicala, i se prescrie tartament, i se prescrie autoizolare la domiciliu, doamna, insa, administreaza un preparat la propria vointa, realizand in cazul respectiv un auto tratament, isi destabilizeaza starea de sanatate si anume problemele pe care le avea cu tensiunea, cheama ambulanta, mai mult din cauza problemelor vizate, dar si a tusei care persista, este internata pe data de 9 martie la spitalul "Toma Ciorba" si este constatata infectia coronavirus. Doamna este din Chisinau."

La moment, in tara noastra sunt trei cazuri confirmate cu coronavirus.