La saptamana modei de la  Milano, care este in plina desfasurare, top-modelele au fost inlocuite de femei cu afectiuni ale pielii. Decizia apartine unei agentii de modeling, care a incercat sa redefineasca ideea de frumusete, asa cum e perceputa de cei mai multi dintre noi. Astfel asa-numitele imperfectiuni au fost transformate in adevarate virturi.

Publicat:23.02.2023, 16:19

L'Imperfetta, o noua agentie italiana de modeling, are succes cu ceea ce fondatoarea descrie drept frumusete imperfecta. 
In locul top-modelelor traditionale, agentia a angajat femei de toate varstele cu afectiuni ale pielii si fara pregatire in domeniu.

Sonia sufera de o afectiune rara a pielii, numita hiperpigmentare, care i-a provocat pete intunecate pe fata si pe corp. Candva tanara se ascundea deoarece ii era rusine, acum insa este constienta de frumusetea ei.

Sonia SPARTA, MODEL L’IMPERFETTA: „Am schimbat lucrurile in asa fel incat slabiciunea mea, sau modul in care precepem o slabiciune, a devenit sursa mea de putere, elementul meu specific.”

Lucia si-a ascuns albinismul aproape toata viata. Ea isi vopsea parul in nuante mai inchise si folosea lotiuni de bronz pe piele. Insa in timpul pandemiei si-a lasat parul sa creasca si nu mai folosea lotiuni de bronz. Iar prin intermediul retelelor de socializare ea a fost gasita de fondatoarea scolii italiene de modeling.

Lucia DELLA RATTA, MODEL L’IMPERFETTA: „M-am simtit frumoasa pentru prima data. Am simti ca aceasta sunt eu, asa cum sunt cu adevarat.”

Fondatoarea agentiei spune ca a vrut sa umple, astfel, o gaura pe piata care ducea lipsa de top-modele cu care sa se poata identifica orice femeie.

Carlotta GIANCANE, FONDATOARE L’IMPERFETTA: „Am decis sa infiintez o agentie de moda diferita, una care sa reprezinte corpuri normale, diferite, care nu aspira la standarde de perfectiune de neatins.”

Agentia numara in prezent peste 140 de modele, atat in Italia cat si din strainatate.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.