Suntem conectati in permanenta cu prietenii si familia, fie pe retelele de socializare, fie prin mesaje, iar multi folosesc retelele publice gratuite de internet, ca sa nu plateasca mult pentru traficul de date.

Publicat:17.04.2018, 04:56



Din pacate nu se gândesc ca asta îi face vulnerabili în fata hackerilor. Tocmai de aceea specialistii au câteva sfaturi pentru a nu cadea în capcanele piratilor cibernetici.


Retelele wifi publice gratuite sunt riscante atunci când vorbim de securitatea telefoanelor noastre. Si asta pentru ca un hacker poate crea usor o retea falsa, a carei denumire sa fie asemanatoare cu cea a restaurantului în care ne aflam spre exemplu.


Mai periculos este ca hackerii pot afla usor unde mergem si pot sa stie daca suntem acasa sau la munca. Informatii importante pentru hoti, de exemplu.


Câtiva studenti au descoperit pe propria piele cum functioneaza aceste atacuri de tip phishing. Putini au fost cei care au vazut toate riscurile dupa ce pe telefoanele lor au aparut 14 retele wifi nesecurizate si clonate.

Expertii în securitate cibernetica ne recomanda pe cât posibil sa fim atenti la ce retele wi fi ne conectam. Ele trebuie sa fie securizate cu o parola. Daca nu sunt, cel mai bine ar fi sa folosim un serviciu VPN. Adica o aplicatie care ne ajuta sa ascundem ip-ul telefonului.

În caz contrar, datele noastre, inclusiv cele financiare, pot fi folosite ilegal. Iar nota de plata poate ajunge mult mai mare decât cea pentru internet.