Petrecere de zile mari. Maestrul Nicolae Botgros implineste astazi 70 de ani. Cu aceasta ocazie, dirijorul orchestrei Lautarii a organizat un eveniment grandios, la care au venit membrii familiei, prietenii si artisti, atat de la noi, cat si din Romania. Surpriza serii a fost un tort in forma de vioara.

Publicat:25.01.2023, 22:41

Inconjurat de prieteni si familie, dirijorul Orchestrei Lautarii, Nicolae Botgros, si-a sarbatorit in aceasta seara aniversarea de 70 de ani intr-un local select din capitala.

Nicolae BOTGROS, DIRIJORUL ORCHESTREI "LAUTARII", ARTIST AL POPORULUI: „Astazi nu este doar ziua de nastere a lui Nicolae Botgros, ci a noastra, impreuna, pentru ca in aceasta zi s-au nascut nenumarati oameni ai culturii si ai stiintei, iar acesti oameni ne fac mai bogati si mai buni.”

In aceasta zi, alaturi de Nicolae Botgros a fost familia, fiul maestrului, violonistul Corneliu Botgros, dar si nepotul Cristian. Si membrii Orchestrei Lautarii, care au devenit a doua familie a artistului, au fost prezenti la eveniment.

Cristian BOTGROS, NEPOTUL MAESTRULUI, VIOLONIST: „Bunicului vreau sa ii urez sanatate, ca este cea mai importanta.”

Colegii de scena, deveniti de-a lungul timpului si prieteni de familie, ne-au spus ca nu au putut rata aceasta zi importanta.

Ion SURUCEANU, INTERPRET: „Ma bucur ca bunul meu prieten, alaturi de care ne leaga o prietenie de peste 40 de ani, a ajuns la frumoasa varsta. Este prima vioara a neamului romanesc.”

Ion PALADI, INTERPRET: „Sa va tina Dumnezeu inca multi ani inainte, pentru ca tarisoara noastra si neamul nostru romanesc are nevoie de dumneavoastra.”

Mihaela TABURA, INTERPRETA: „Maestrul este inima neamului nostru.”

Iar unii au strabatut sute de kilometri pentru a fi prezenti la petrecerea lui Nicolae Botgros. Printre invitati au fost si cativa demnitari de stat, printre care prim-ministrul Natalia Gavilta, ministru culturii Sergiu Prodan, dar si presedintele tarii, Maia Sandu.

Nicolae Botgros s-a nascut in satul Badicul Moldovenesc, raionul Cahul, intr-o familie de lautari. Artistul are si o melodie, inspirata din viata sa.

Nicolae Botgros este directorul artistic si prim-dirijorul Orchestrei Lautarii, iar in cariera sa de aproape 50 de ani, a dus faima muzicii populare in nenumarate tari din Europa sau SUA.

Maestrul a acompaniat sute de interpreti de la noi, dar si din Romania, printre care titanii muzicii romanesti: Nicolae Sulac, Zinaida Julea, Lidia Bejenaru, Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca sau Irina Loghin.

Dirijorul Nicolae Botgros a fost distins cu titlul de Artist al Poporului, iar Scoala de Arte din Soroca, acolo unde a invatat maestrul, ii poarta numele.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.