Zeci de automobile de epoca au invadat astazi strazile capitalei. Proprietarii acestora au organizat o parada si au participat astfel la un eveniment caritabil, care a avut loc in premiera la nivel mondial. O conditie a fost ca masina sa nu aiba mai putin de 40 de ani.

Publicat:26.09.2021, 18:42

Daca tot fac parte din istorie, masinile retro au fost expuse in curtea muzeului de istorie. Cei prezenti au putut face poze chiar si in  interiorul acestora.

Igor, PARTICIPANT:“Deci eu va prezint...decapotabil, 4 usi. Am mai participat in...cu alte masini. Aceasta masina a fost adusa...din California. Restaurarea acestui...zi la zi.”

Cel mai vechi automobil dateaza din anul 1968. 

Dan UNTURA, ORGANIZATOR: “Cel mai vechi...chiar merita toata admiratia. Exista masini care sunt originare din R.M, fosta URSS sau ajunse aici de mai demult, altele sunt aduse mai recent...ajunse acum cateva luni in R.M.”

Veaceslav CEBOTARI, PARTICIPANT:Este vorba de un...1977. Am gasit-o in martie...in Moldova.”

Evenimentul a fost un prilej de a promova restaurarea, conservarea si valorificarea automobilelor istorice.

Veaceslav CEBOTARI, PARTICIPANT: “Restaurarea mi-a luat...tuturor criteriilor.”

Dan UNTURA, ORGANIZATOR: “Eu personal...pana au ajuns la varianta functionala.”

De la muzeu soferii au pornit prin oras. Fiind escortati de politie acestia au putut fi vazuti pe cele mai importante strazi ale capitalei.

Astfel de parade cu masini produse pana in 1980 au avut astazi simultan in 140 de orase din 55 de tari si au fost organizate in scop caritabil.

Dan UNTURA, ORGANIZATOR: “Evenimentul are cateva scopuri...toti participantii urmeaza sa faca niste donatii care pleaca intr-un fond comun...cultura condusului regulamentar...acum este realizabil acest lucru.”

Banii din taxa de inregistrare la acest eveniment vor ajunge intr-un fond international pentru sustinerea barbatilor in etate.