Gazda turneului Germania este a doua echipă calificată în sferturi, după o victorie cu emoții în fața Danemarcei. A fost un meci cu de toate, o partidă întreruptă aproximativ 30 de minute din cauza furtunii, două goluri anulate și mari șanse irosite de ambele formații.

Publicat:30.06.2024, 20:06

Prima fază fixă la partida dintre Germania și Danemarca a dus și la deschiderea scorului pentru nemți, Nico Schlotterbeck învingându-l pe Kasper Schmeichel cu o lovitură de cap. Centralul englez Michael Oliver a intervenit și a anulat golul, întrucât din camera VAR a fost semnalizat un fault în atac. Forcingul sufocant produs de elevii lui Julian Nagelsmann a continuat, dar goalkeeperul danez a făcut minuni salvând echipa după alte ocazii periculoase ale nemților. 

Danemarca a avut și ea ocaziile sale prin Eriksen și Maehle, dar fără a schimba scorul pe tabelă. Un moment rar văzut pe terenurile de fotbal s-a produs cu 10 minute înainte de pauză, când centralul englez Michael Oliver a decis să oprească jocul din cauza fulgerelor puternice. A turnat apoi cu găleata și a plouat și cu grindină.

Jucătorii celor două echipe au fost trimiși la vestiare, iar după o pauză de aproximativ 30 de minute, centralul i-a rechemat în teren pe jucători și jocul a fost reluat. Schmeichel a rămas la fel de eficient în poarta Danemarcei, goalkeeperul având din nou câteva intervenții superbe. În repriza secundă o adevărată undă de șoc a venit pentru nemți care s-au văzut conduși. Joachim Andersen a trimis balonul în poarta lui Neuer, dar reluările din camera VAR au arătat că a existat o poziție neregulamentară, așa că centralul a anulat încă un gol. 

Totul a părut se se întoarcă împotriva formației lui Kasper Hjulmand, întrucât nemții au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, după un henț produs în careu de același Andersen. Lovitura de punctul cu var a fost transformată cu succes de Kai Havertz. Apoi Danemarca a alergat după egalare, dar a uitat de apărare. Danezii au fost prinși descoperiți la un balon lung trimis din propriul careu de Schlotterbeck, care l-a găsit liber pe Musiala, iar mijlocașul ofensiv l-a învins pe Schmeichel cu un șut la colțul lung.

Fotbalistul lui Bayern l-a egalat astfel pe georgianul Georges Mikautadze în topul marcatorilor de la Euro, ambii având marcate câte 3 goluri la acest turneu final. S-a încheiat așadar cu o victorie a germanilor care au acces în sferturi, trupa tânărului selecționer Julian Nagelsmann urmând să întâlnească în etapa viitoare învingătoarea duelului dintre Spania și Georgia.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.