Destin tragic pentru un cuplu de piloti. Amandoi si-au gasit sfarsitul in acelasi fel si in acelasi loc, in accidente aviatice, in Nepal. Sotul a murit cand, avionul pe care il pilota, s-a prabusit cu cateva minute inainte de aterizare. Duminica, la 16 ani distanta, sotia lui, copilot in cursa spre Kathmandu si-a gasit sfarsitul in cea mai grava tragedie aviatica din ultimii 30 de ani a natiunii, scrie Reuters, transmite digi24.ro. 

Publicat:16.01.2023, 15:58

In 2010, Anju Khatiwada s-a alaturat companiei nepaleze Yeti Airlines, pe urmele sotului ei, un pilot care murise intr-un accident cu patru ani in urma, cand un avion mic de pasageri pe care il pilota a cazut cu cateva minute inainte de aterizare. 

Duminica, Khatiwada, in varsta de 44 de ani, a fost copilotul zborului Yeti Airlines din Kathmandu care s-a prabusit in timp ce se apropia de orasul Pokhara. 68 de oameni si-au pierdut viata, fiind cel mai grav accident aviatic din utimele trei decenii al natiunii himalayene. 

„Sotul ei, Dipak Pokhrel, a murit in 2006 intr-un accident al unui avion Twin Otter al companiei Yeti Airlines in Jumla”, a declarat pentru Reuters purtatorul de cuvant al companiei aeriene Sudarshan Bartaula, referindu-se la Khatiwada. „Ea si-a facut pregatirea de pilot cu banii pe care i-a primit de la asigurari dupa moartea sotului ei”.

Pilot cu peste 6.400 de ore de zbor, Khatiwada a zburat anterior pe populara ruta turistica din capitala, Kathmandu, catre al doilea oras ca marime al tarii, Pokhara, a spus Bartaula. 

Cadavrul lui Kamal K.C., capitanul zborului, care a avut peste 21.900 de ore de zbor, a fost recuperat si identificat, insa ramasitele lui Kathiwada nu au fost inca identificate. 

„Duminica, ea zbura cu avionul cu un pilot instructor, care este procedura standard a companiei aeriene”, a spus un oficial Yeti Airlines, care o cunostea personal pe Khatiwada. „Ea a fost intotdeauna gata sa-si asume orice sarcina si a zburat mai devreme la Pokhara”, a spus oficialul, care a cerut sa nu fie numit pentru ca nu este autorizat sa vorbeasca cu presa. 

Reuters nu a putut contacta imediat niciunul dintre membrii familiei ei. Aeronava ATR-72 pe care Khatiwada o copilotea s-a rostogolit dintr-o parte in alta inainte de a se prabusi intr-un defileu din apropierea aeroportului Pokhara si a luat foc, conform relatarilor martorilor oculari si a unui videoclip cu accidentul postat pe retelele de socializare. 

Aproape 350 de oameni au murit din anul 2000 in accidente de avion sau elicopter in Nepal - unde se afla opt dintre cei mai inalti 14 munti din lume, inclusiv Everest - unde schimbarile bruste ale vremii pot crea conditii periculoase.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.