Bill Gates, anunt alarmant despre epidemia de coronavirus. “Va fi mai dramatic”

Publicat:15.02.2020, 10:32

Bill Gates avertizeaza ca, in cazul in care noul coronavirus se raspandeste in Africa, situatia ar putea fi ″mai dramatica″⁣ decat in China, unde orase intregi au fost izolate pentru controlul raspandirii virusului, relateaza DPA.

Daca boala se raspandeste in Africa, va fi ″mai dramatic decat in China″⁣, a spus Gates vineri.

″Si nu incerc sa minimizez ceea ce se intampla in China″⁣, a precizat fondatorul Microsoft si filantropul in cadrul unei conferinte a American Association for the Advancement of Science, organizata in Seattle.

Virusul, care a infectat peste 66.000 de persoane si a ucis peste 1.500 in China, ar putea pune lumea intr-o ″situatie posibil foarte rea″⁣, a adaugat Gates. ″⁣Este o provocare uriasa″⁣, a spus el.

″Sunt multe lucruri pe care nu le cunoastem despre epidemia actuala, dar si multe pe care le stim, care demonstreaza ca ar putea fi - in special pe masura ce se raspandeste in zone precum Africa Subsahariana si Asia de Sud - foarte dramatic”, a spus Gates.

In afara Chinei continentale au fost inregistrate aproape 450 de cazuri in aproximativ 24 de tari si teritorii si trei decese.

Egiptul a confirmat vineri primul sau caz de coronavirus. Persoana in cauza este un cetatean strain care a fost internat intr-un spital in conditii de izolare.

Fundatia condusa de Gates si sotia sa, Melinda, a infiintat un fond de aproximativ 100 de milioane de dolari pentru combaterea epidemiei si dezvoltarea unui vaccin, noteaza DPA.

Sursa: