Cand spui pompieri, gandul te duce la incendii si operatiuni de salvare. In Rusia, insa, cativa dintre ei au avut o misiune mai deocheata – au fost pusi sa taie iarba cu… foarfeca. Dupa ce imaginile au ajuns pe internet, cei din conducere au venit cu o explicatie.

Publicat:23.05.2020, 17:41

“Teritoriul e mare, avem mult de taiat, dar incetisor, o vor taia.”

Sunt imagini filmate in Novosibirsk, langa o unitate de pompieri. Imbracati in uniforme, cativa salvatori taie iarba cu foarfeca. Autorul filmuletului sustine ca cei din conducere i-au trimis la o asemenea misiune. 

“A aparut o intrebare: “Cu ce sa taiem iarba?” Seful unitatii a spus ca a venit comisia si a spus – cu foarfece pentru unghii. Comandantul a fost si a cumparat foarfece.”

Imaginile au fost publicate pe internet si distribuite de utilizatori.

Ulterior, seful unitatii de pompieri a venit cu o explicatie. Citat de presa rusa, acesta a spus ca, intr-adevar, pompierii au fost pusi sa taie iarba, doar ca li s-a dat o coasa, insa, pentru ca era veche, barbatii au inlocuit-o cu foarfece si au decis in acest fel sa boicoteze. Gestul lor nu va ramane nepedepsit, au atentionat superiorii. Anterior, in orasul Ekaterinburg, cativa angajati ai Serviciului rus pentru Situatii Exceptionale au fost filmati cum tund iarba, care abia de se vedea dupa un strat de zapada.

Presa a scris ca, astfel, autoritatile s-au pregatit de o vizita oficiala. Iar acum cativa ani, inainte de vizita presedintelui Vladimir Putin, pamantul din orasul Saransk a fost vopsit in culoarea verde.