Tancurile americane Abrams vor ajunge in curand in Ucraina, a anuntat secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, la o reuniune a tarilor aliate, unde Ucraina a fost reprezentata de noul Ministru al Apararii. Tot astazi, Berlinul a anuntat ca livreaza Kievului un nou ajutor militar in valoare de 400 de milioane de euro, munitie, vehicule blindate, sisteme antimina, nu insa si rachetele de croaziera Taurus cerute de Kiev.

Publicat:19.09.2023, 19:35

Ministrii Apararii din aproximativ 50 de tari s-au reunit astazi la Baza Aeriana Ramstein din Germania pentru a discuta despre sprijinul suplimentar pentru Ucraina. In deschidere secretarul american al Apararii i-a multumit lui Oleksii Reznikov, demis in urma cu doua saptamani din functia de ministru al Apararii al Ucrainei si a anuntat ca abia asteapta sa coopereze indeaproape cu succesorul lui Reznikov, Rustem Umerov.

Lloyd AUSTIN, SECRETARUL AMERICAN AL APARARII:„Vreau sa ii urez bun venit noului ministru al Apararii Rustem Umerov. Rustem, ne bucuram sa fii azi, aici. Am avut o discutie la telefon acum cateva zile si te salutam la aceasta intalnire.”  

Ministrul american al apararii a apreciat  contraofensiva ucraineana, lansata in iunie, despre care a spus ca inregistreaza progrese constante.

Lloyd AUSTIN, SECRETARUL AMERICAN AL APARARII:Curajoasele trupe ucrainene strapung liniile puternic fortificate ale armatei ruse agresoare. Progresele pe campul de lupta se datoreaza spiritului de lupta al aparatorilor, dar depind de capacitatile cruciale furnizate de catre membrii acestui grup.”

Secretarul american al Apararii si-a indemnat omologii sai sa continue sa ofere Ucrainei asistenta in domeniul securitatii.

Lloyd AUSTIN, SECRETARUL AMERICAN AL APARARII:„De asemenea, sunt incantat sa anunt ca tancurile M1 Abrams pe care Statele Unite s-au angajat anterior sa le trimita vor intra in curand in Ucraina.”

Ucrainenii asteapta aceste tancuri de luni de zile, pentru a strapunge liniile ruse in cadrul contraofensivei lansate in iunie. Totodata Berlinul a anuntat ca livreaza Kievului un nou ajutor militar in valoare de 400 de milioane de euro, munitie, vehicule blindate, sisteme antimina ai generatoare. Nu insa si rachete de croaziera de tip Taurus, cerute cu insistenta de Ucraina de teama ca acestea ar putea atinge teritoriul rus si agrava conflictul. 

Ucraina cere de multa vreme sisteme de arme cu raza mai lunga de actiune, cum ar fi Taurus din Germania si Atacms din SUA, pentru a putea ataca rutele de aprovizionare rusesti. Ucraina a primit pana in prezent ajutoare directe in domeniul securittaii in valoare de peste 76 de miliarde de dolari, a anuntat Lloyd Austin. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.