Cel putin noua persoane sunt prinse intr-o mina de aur din provincia Erzincan, din nord-vestul Turciei, au anuntat marti autoritatile turce, relateaza hotnews.ro.

Publicat:13.02.2024, 18:45

Numarul exact al persoanelor prinse in subteran nu este, insa, cunoscut, a declarat primarul din Erzincan, Bekir Aksun, la postul privat turcesc NTV.

„Nu exista vesti despre noua mineri. O operatiune de salvare este in desfasurare cu o echipa de 400 de oameni", a declarat ministrul turc de interne Ali Yerlikaya la postul public TRT Haber.

„Este vorba de alunecarea unei movile de pamant formata prin acumularea pamantului scos din mina. (...) Avem o singura dorinta: sa putem da vesti bune familiilor lor, rugaciunile noastre merg in acest sens, ” a adaugat ministrul.

Alunecarea de teren a avut loc in jurul orei 14:00, ora locala (11:00 GMT) in Ilic, in provincia Erzincan, iar la fata locului au fost trimise echipe de salvare din orasele invecinate, a anuntat agentia de stat pentru gestionarea dezastrelor Afad.

„Vom mobiliza toate resursele noastre pentru a face lumina asupra cauzelor acestui incident”, a declarat compania responsabila de mina de aur, Anagold.

Alunecarile de teren sau prabusirile minelor sunt relativ frecvente in anumite regiuni ale Turciei.

Patruzeci si doi de mineri au fost ucisi intr-o explozie din 2022 in Amasra, in nordul tarii.

Mina de aur din provincia Erzincan, unde lucreaza 667 de mineri, a facut a aparut in presa in 2022 dupa o scurgere de cianura, ceea ce a determinat autoritatile sa suspende pentru scurt timp operatiunile.

Cu toate acestea, s-a redeschis dupa ce a platit o amenda, provocand proteste din partea partidelor turce de opozitie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.