Cel putin noua civili au fost ucisi intr-un atac cu drona executat vineri seara de fortele americane in provincia Nangarhar din estul Afganistanului, au afirmat oficiali locali, potrivit DPA.

Publicat:15.02.2020, 11:04

Atacul a avut loc intr-o zona controlata de talibani, au spus consilierii regionali Abdul Qahar Qadir si Ajmal Omar.

Tintele erau luptatori talibani, insa au fost ucisi numai civili, potrivit lui Ataullah Khogyani, purtatorul de cuvant al guvernatorului respectivei provincii.

Consilierul Ajmal Omar a adaugat ca victimele se intorceau de la un picnic dintr-o regiune vecina la momentul cand a avut loc atacul.

Un purtator de cuvant al talibanilor a spus ca au fost lovite doua autovehicule cu pasageri care transportau 11 civili. Fortele militare americane din Afganistan nu au raspuns inca la o solicitare de a comenta informatiile, precizeaza DPA.

Nangarhar este printre cele mai volatile provincii, unde sunt activi militanti atat talibani, cat si ai Statului Islamic.

In noiembrie, presedintele afgan Ashraf Ghani a anuntat ca organizatia Statul Islamic a fost invinsa in estul tarii.

Atacul survine de asemenea in contextul in care negociatorii americani si talibani se apropie de un posibil acord dupa mai mult de un an si jumatate de discutii menite a pune capat razboiului in desfasurare din Afganistan.

Sursa: