​​Codul galben de zapada si viscol din Romania a fost prelungit de meteorologi pana luni seara la ora 20.00, valul de ger lovind Romania unde temperaturile vor scadea pana la minus 20 de grade in unele zone, transmite hotnews.ro

Publicat:05.02.2023, 11:43

In Carpatii Meridionali si Orientali, local si temporar va mai ninge, iar vantul va avea intensificari cu viteze, in general, de 60...70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depasi 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zapada, viscol si vizibilitate redusa.

In jumatatea de sud a regiunei Moldovei din Romania, jumatatea de est a Munteniei si Dobrogea din Romania vor fi intensificari temporare ale vantului, cu rafale, in general, de 50...70 km/h, astfel ca vor fi perioade cu transport de zapada si vizibilitate redusa.

In intervalul mentionat vremea va fi rece in toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea si dimineata in regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restranse si in restul teritoriului.

Temperaturile minime in tara vecina vor fi cuprinse in marea lor majoritate intre -14 si -4 grade, izolat mai scazute pana spre -20...-18 grade.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.