O fetita de 5 ani a paralizat temporar pe partea stanga si nu a mai putut vorbi 12 ore, dupa ce a fost muscata de o capusa. O muscatura de capusa s-a dovedit a fi extrem de periculoasa pentru o fetita de 5 ani din statul american Mississippi, scrie demamici.ro

Publicat:01.08.2020, 11:20

Micuta Kailyn a ramas paralizata, miercuri dimineata, si nu a mai putut nici macar vorbi, dupa ce mama ei a gasit o muscatura adanca de capusa pe scalpul ei, potrivit Daily Mail.

Jessica Griffin, mama fetei, a observat primele semnale in dimineata zilei de miercuri, atunci cand fetita s-a trezit. Kailyn a cazut din picioare cand s-a dat de dimineata jos din pat, iar initial mama a crezut ca micuta e pur si simplu somnoroasa.

In timp ce o pieptana, si-a dat seama ca nu vorbeste nici foarte clar si tot atunci a descoperit si o muscatura de capusa pe scalpul ei.

 

Jessica Griffin s-a prezentat de urgenta cu fetita ei la spital, unde medicii au diagnosticat-o cu paralizie temporara, pe partea stanga. Se pare ca o astfel de reactie a organismului este cauzata de o neurotoxina gasita in saliva capusei.

Medicii au asigurat-o pe mama ca nu mai e niciun pericol, iar capusa a fost indepartata, urmand ca simptomele sa dispara in 12-24 de ore.

O fetita de 5 ani a ramas paralalizata pe partea stanga si nu a mai putut vorbi 12 ore, dupa ce a fost muscata de o capusa

Mama fetitei care a fost muscata de capusa a plecat acasa cu fetita complet recuperata, insa si-a dorit sa-si impartaseasca povestea cu mamele de pretutindeni.

O muscatura de capusa poate cauza reactii severe, inclusiv insuficienta respiratorie si, implicit, moarte.