Doar Croatia se poate astepta la o decizie pozitiva privind aderarea la Schengen in Consiliul Justitiei si Afaceri Interne ce incepe joi, in timp ce Romania si Bulgaria vor avea parte de o dezamagire, transmite Reuters, citand o sursa diplomatica europeana.

Publicat:08.12.2022, 08:22

„Croatia se poate astepta la o decizie pozitiva, dar Romania si, mai ales, Bulgaria nu vor putea adera inca la Schengen", a spus sursa Reuters, in conditiile in care Bulgaria este intr-o situatie si mai dificila decat Romania deoarece nu numai Austria sunt contra lor, ci si Tarile de Jos.

„Vor fi lasate pe dinafara cel putin inca o jumatate de an sau un an inainte de a putea reveni asupra chestiunii", a adaugat diplomatul.

​Aderarea Romaniei la Schengen este astazi pe ordinea de zi a Consiliului JAI in care tara vecina intra cu sprijinul a 26 de state membre ale UE, insa cu veto-ul Austriei.

Sansele unei rasturnari de situatie aproape ca nu exista, in conditiile in care, in seara dinaintea reuniunii atat ministrul austriac de Interne, cat si cancelarul au transmis ca nu au niciun motiv sa se razgandeasca, invocandu-i pe cei 75.000 de migranti ilegali din Austria care nu au fost inainte inregistrati in nicio alta tara UE.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Sursa: