Fiind singurul candidat la sefia Federatiei Moldovenesti de Fotbal, Leonid Oleinicenco a fost reales in functia de presedinte. 104 dintre cei 111 membri si-au dat votul pentru el. In timp ce avea loc congresul, afara, Radu Rebeja, candidatura caruia a fost respinsa, protesta impreuna cu sustinatorii sai.

Publicat:22.01.2021, 16:07

Pentru Leonid Oleinicenco, singurul candidat inregistrat la functia de presedinte al FMF, si-au dat votul 104 membri ai Federatiei din 111. In timp ce acestia ridicau cartonasele cu inscripria PRO, afara Radu Rebeja si sustinatorii sai strigau lozinci. 

Deputatul a insistat sa fie lasat sa intre la sedinta forului de profil. Dupa ce a negociat cu serviciul de paza, a putut intra in cladire.

Radu REBEJA, DEPUTAT: “Ca sa ma inregistrez, eu am intrat in calitate de deputat, asta era unica solutie de a intra in incinta cladirii. Ei au priceput aceasta semnatura ca inregistrata in calitate de membru afiliat.”

Ulterior, Rebeja a renuntat la ideea de a asista la Congres, iar in locul sau s-a prezentat fostul presedinte al clubului de fotbal “Olimpia”, Serghei Chiseliov.

Radu REBEJA, DEPUTAT: “Eu din partea mea am inaintat o alta persoana. Eu ma consider candidat la momentul dat, pana cand adunarea generala nu se va expune.”

Sustinatorii lui Radu Rebeja au continuat sa protesteze.

“Mi-am dat seama ca se fac niste ilegalitati in fotbalul moldovenesc si la Federatie, in special. Imi dau seama ca fotbalul are de pierdut, fiindca ele se fac de mult timp si se fac de ani de zile la Federatie.”

Adrian SAU, REPORTER PRO TV: “Acest protestatar a venit in fata arenei cu o toba, pentru a se face auzit mai bine, in timp ce altii au adus cu ei steaguri si pancarte, pe care sunt scrise mesaje prin care cer mdemisia conducerii FMF.”

Candidatura lui Radu Rebeja a fost respinsa aseara de Comitetul Executiv al Federatiei, asa ca Oleinicenco a ramas singur in concurs. Responsabilii au motivat decizia prin faptul ca 11 inaintari prezentate de deputat nu corespund cerintelor si conditiilor prevazute de Statutul FMF, iar majoritatea organizatiilor, care si-au dat votul pentru el, nu sunt membri afiliati ai Federatiei.