Pandemia coronavirusului creste in intreaga lume, in conditiile in care multe tari care si-au redeschis economiile vad o reaparitie a cazurile de Covid-19, a declarat luni Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, potrivit Mediafax.

Publicat:30.06.2020, 17:00

„Cu totii vrem ca acest lucru sa se termine. Cu totii vrem sa ne continuam viata, dar realitatea grea este ca pandemia nu este nici macar aproape de a trece.”

Virusul a infectat peste 10,1 milioane de oameni din intreaga lume si a ucis mai mult de 502,000 de oameni pana in prezent, conform datelor compilate de Johns Hopkins University. Peste 60% din cazurile noi zilnice au venit duminica din tari din America, conform datelor publicate de OMS.

„Unele tari au cunoscut acum o reaparitie a cazurilor, deoarece incep sa-si redeschida economiile si societatile”, a spus Tedros. „Majoritatea oamenilor raman susceptibili. Virusul mai are inca mult spatiu de mutat.”

Tedros a spus ca unele guverne ar trebui sa ia in considerare reproducerea strategiei Coreei de Sud pentru testarea, urmarirea contactelor si izolarea persoanelor infectate. El a adaugat ca guvernele ar trebui sa implice comunitatea in toate eforturile de a promova testarea, urmarirea si izolarea.

„Ce e mai rau inca nu a venit”, deoarece multe natiuni si lideri mondiali raman impartiti cu privire la modul de combatere a virusului, a spus Tedros. „Imi pare rau sa spun asta, dar, cu acest tip de mediu si conditii, ne temem ce este mai rau. De aceea trebuie sa ne unim actiunile si sa combatem acest virus periculos.”, a mai spus directorul OMS.

Sursa: Digi24.ro