Ambasada Canadei la Bucuresti a anuntat ca de la 1 mai cetatenii romani care au avut in ultimii zece ani viza pentru Canada sau au in prezent viza SUA pot calatori in Canada doar completand un formular pentru autorizatie de calatorie.

Publicat:01.05.2017, 07:33

"De la data de 1 mai 2017, cetatenii români si bulgari vor putea sa calatoreasca în Canada sau sa tranziteze în baza Autorizatiei Electronice de Calatorie ( Electronic Travel Authorization), în loc de viza daca: au avut în ultimii zece ani o viza pentru a vizita Canada sau daca au o viza tip nonimigrant SUA valabila. De asemenea, Guvernul Canadei a anuntat ca intentioneaza ca de la 1 decembrie 2017 sa ridice vizele pentru cetatenii români si bulgari", a transmis, pe 14 aprilie, reprezentanta diplomatica canadiana, într-un comunicat de presa.

Autorizatia de Calatorie Electronica se poate obtine online, în doar câteva minute, accesând acest link.  

Ministerul Afacerilor Externe transmite ca este important ca, în momentul efectuarii cererii, toate rubricile sa fie completate si sa fie introduse datele personale exact asa cum sunt mentionate în pasaport. Taxa pentru obtinerea Autorizatiei de Calatorie Electronice este de 7 dolari canadieni si trebuie platita în momentul completarii aplicatiei online. În cazul în care va deplasati în Canada însotiti de mai multi copii minori este necesar sa completati câte un formular pentru obtinerea eTA pentru fiecare dintre acestia.

Pe 15 februarie, Parlamentul European a aprobat Acordul Economic si Comercial Complet (CETA) între Uniunea Europeana si Canada, pentru a intra în vigoare, acesta trebuind aprobat de zeci de camere parlamentare regionale, nationale si federale.În contextul semnarii Tratatului CETA, România a negociat un acord bilateral cu Canada care va permite eliminarea vizelor de calatorie pentru cetatenii români.

Canada intentioneaza sa elimine regimul de vize pentru cetatenii români si bulgari începând cu 1 decembrie 2017, declara în noiembrie 2016 si ministrul canadian al Imigratiei, John McCallum.

Sursa: Mediafax.ro