In ziua in care Rusia a declansat invazia in Ucraina, doi tineri din Kiev, Iarina Arieva si Sviatoslav Fursin, s-au grabit sa se casatoreasca. Cununia a avut loc in timp ce in oras se auzeau sirenele de alarma pentru raiduri aeriene, relateaza CNN.

Publicat:25.02.2022, 07:33

„A fost foarte infricosator”, a spus Arieva, care s-a casatorit cu partenerul ei la manastirea Sf. Mihail din Kiev.

„Ar trebui sa fie cel mai fericit moment din viata ta, dar auzi asta”, a spus Arieva, deputat in Consiliul orasului Kiev.

Cuplul planuia sa se casatoreasca pe 6 mai si sa sarbatoreasca la un restaurant cu o „terasa foarte, foarte draguta” cu vedere la raul Nipru, a spus Arieva.

Dar toate acestea s-au schimbat cand presedintele rus Vladimir Putin a anuntat joi dimineata o operatiune militara in Ucraina, iar atacul a inceput in zori, cu rachete.

Invazia s-a raspandit spre centrul si estul Ucrainei, iar fortele ruse au atacat tara din trei parti, afectand vietile a zeci de milioane de ucraineni.

Cei doi tineri, care s-au cunoscut in octombrie 2019 la un protest in centrul Kievului, au decis ca vor sa se casatoreasca acum pentru ca nu stiu ce le rezerva viitorul.

„Situatia este grea. Vom lupta pentru pamantul nostru. Putem muri si am vrut doar sa fim impreuna inainte de toate astea”, a spus Arieva.

Dupa nunta lor, Arieva si Fursin, 24 de ani, inginer de software, s-au pregatit sa mearga la Centrul local de Aparare Teritoriala pentru a-si uni eforturile pentru apararea tarii.

„Trebuie sa ne aparam tara. Trebuie sa protejam oamenii pe care ii iubim si pamantul pe care traim”, a spus ea.

Arieva nu stie ce sarcina va fi repartizata cuplului.

„Poate ca  vom merge sa luptam. Poate ca vom ajuta cu altceva. Ei vor decide", a spus ea.

Arieva si-a descris sotul drept „cel mai apropiat prieten al ei de pe Pamant” si spune ca spera ca intr-o zi isi vor putea sarbatori casatoria.

„Sper doar ca totul va merge normal si vom avea pamantul nostru, ne vom pastra tara in siguranta si fericita fara rusi in ea”, a mai spus tanara.

 

Sursa: