Avionul cu aproximativ 180 de pasageri la bord, care s-a prabusit in Iran, ar fi putut fi doborat de fortele iraniene de aparare aeriana. Cel putin, aceasta informatie vehiculeaza in mass-media din lume. De asemenea, ambasada Ucrainei in Irak a sters de pe pagina sa oficiala declaratia in care exclude un posibil atac din partea fortelor iraniene.

Publicat:08.01.2020, 13:28

Pe site-ul agentiei ucrainene unian.ua a aparut un articol cu titlul „Media araba Al Hadath: Boeingul ucrainean a fost doborat accidental de fortele de aparare aeriana iraniene”. Totodata, canalul TV Al Hadath nu a facut o astfel de declaratie, insa pe pagina lor de twitter au postat ca „avionul ucrainean a luat foc si, probabil, a fost doborat”, scrie newsru.co.il.

Ambasada Ucrainei in Iran a declarat ca este exclusa versiunea unui atac terorist sau cu rachete asupra avionului. Totusi, in cele din urma, aceste informatii au fost sterse de pe pagina oficiala a ambasadei. Cauza preliminara fiind un accident de motor din motive tehnice. O situatie similara s-a produs si pe pagina de facebook a ambasadei. Initial, versiunea atacului a fost exclusa, ca mai apoi textul sa fie modificat, scrie inforesist.org.