Epava unui avion care s-a prabusit in Alpii elvetieni in anul 1968 a fost descoperita dupa 54 de ani pe un ghetar, a anuntat politia din cantonul Valais. Resturile aparatului de zbor au iesit la suprafata pe ghetarul Aletsch, aproape de varfurile Jungfrau si Monch.

Publicat:06.08.2022, 13:01

Oamenii legii au precizat ca epava a fost gasita joi.

"In urma investigatiilor s-a stabilit ca piesele provin de la epava unui Piper Cherokee, inmatriculat HB-OYL, care s-a prabusit in acest loc la 30 iunie 1968. Operatiunile de recuperare vor fi intreprinse cat mai curand posibil", a indicat politia intr-un comunicat.

Potrivit ziarului regional 24 Heures, la bord se aflau un profesor, un medic si fiul sau, cu totii originari din Zurich. Corpurile lor au fost gasite la acea vreme, insa nu si epava, noteaza Agerpres.

"La momentul accidentului, acum mai bine de cincizeci de ani, mijloacele tehnice de recuperare ale epavei avionului pe un teren dificil erau limitate", a adaugat politia.

Ziarul 24 Heures a relatat ca un ghid montan a fost cel care a descoperit epava in timpul unei expeditii in zona. Ca urmare a schimbarilor climatice si a topirii ghetarului, traseul s-a modificat, iar in prezent trece prin locul in care au fost gasite resturile avionului.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: