Evgheni Prigojin cere o lege prin care toti rusii care critica fortele armate sa ajunga la inchisoare, iar proprietatile lor sa fie confiscate. Prigojin a fondat grupul de mercenari Wagner, care lupta acum in Ucraina, transmite stirileprotv.ro

Publicat:24.01.2023, 22:30

Prigojin a cerut parlamentului sa interzica relatarile negative din presa despre oamenii sai prin modificarea Codului penal, astfel incat "discreditarea" luptatorilor sa fie pedepsita cu pana la cinci ani de inchisoare, relateaza Reuters.

Evgheni Prigojin a facut aceasta solicitare intr-o scrisoare trimisa lui Viaceslav Volodin, presedintele Dumei de Stat, camera inferioara a parlamentului rus.

Volodin, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin - ca si Prigojin -, pledeaza deja pentru modificarea Codului penal pentru a permite autoritatilor sa confiste proprietatile si bunurile rusilor care traiesc in strainatate si care insulta public Rusia si fortele sale armate.

Seful mercenarilor Wagner, in scrisoarea trimisa lui Volodin, acuza "anumite mass-media, bloggeri si canale Telegram" ca i-au discreditat pe unii dintre oamenii sai, in special pe condamnatii pe care el i-a recrutat personal din inchisori pentru a servi in Wagner, prezentandu-i drept „baieti rai si criminali".

„Astfel de practici trebuie sa fie sever reprimate pentru a consolida societatea noastra in confruntarea cu amenintarile externe ale Rusiei". Prigojin a precizat ca este necesar sa fie interzise publicatiile „de natura negativa si orice critica la adresa participantilor la operatiunea militara speciala, precum si informatiile despre infractiunile lor din trecut".

Unii membri Wagner, condamnati pe viata, au acceptat oferta lui Prigojin de a lupta in Ucraina timp de sase luni, in schimbul gratierii. Singura conditie pentru a fi gratiati dupa ce servesc in Wagner este sa ramana in viata.

Prigojin cere acum parlamentului sa incrimineze orice actiuni sau publicatii care discrediteaza astfel de persoane si sa interzica dezvaluirea publica a trecutului lor penal.

„In esenta, oamenii care se afla in cele mai periculoase parti ale frontului si care isi risca viata in fiecare zi, si mor pentru Patrie, sunt prezentati ca fiind oameni de mana a doua, lipsindu-i de dreptul de a-si ispasi vina in fata societatii si minimalizandu-le in mod voit realizarile", a mai scris Prigojin.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.