Au fost raportate explozii in orasul Mariupol, ocupat de rusi, vineri seara, potrivit videoclipurilor de pe retelele de socializare si a oficialilor ucraineni si pro-rusi, acestia din urma spunand ca Ucraina a lansat doua rachete cu raza lunga de actiune, relateaza CNN si Ukrainska Pravda, scrie hotnews.ro.

Publicat:26.05.2023, 23:33

"La Mariupol a avut loc o explozie! Conform informatiilor disponibile acum, a avut loc o lovitura in zona Azovstal, este o coloana mare de fum”, a scris Petro Andriuscenko, consilier al primarului Mariupol, pe Telegram, care nu se afla in Mariupol.

Consiliul orasenesc Mariupol destituit a declarat intr-o postare pe Telegram ca au avut loc greve la otelaria Azovstal, care se afla acum sub controlul Rusiei.

„Asteptam vesti bune”, a spus consiliul in postarea pe retelele de socializare.

Ocupantii rusi au sustinut ca doua rachete cu raza lunga de actiune ar fi fost lansate in directia Mariupol.

„S-au documentat bombardamente din directia AFU [Fortele Armate ale Ucrainei]: la 20:10 [13:10 ET], 2 rachete cu raza lunga de actiune au fost trase din nord-vest in directia Mariupol”, a declarat Centrul Comun pentru Control si Coordonare al Republicii Populare Donetk (DPR), sustinut de Rusia.

Imagini geolocalizate de catre CNN ar arata ca atacul a avut locul pe locul uzinei Azovstal.

Un atac puternic al ucrainenilor a mai avut loc in Mariupolul atacat de rusi si pe 20 mai, unde ucrainenii ar fi lovit o baza cu 150 de soldati inamici.