​Facebook a sters o retea de conturi de Instagram care erau operate de o „ferma de troli” din Sankt Petersburg, prin care se urmarea construirea unei perceptii favorabile in online si a unui sprijin pentru invazia Rusiei in Ucraina, potrivit raportului gigantului social-media, citat de Kiev Independent.

Publicat:06.08.2022, 13:02

„Ferma de troli” functiona intr-o cladire de birouri din Sankt Petersburg, care a avut anterior postari cu oferte de munca pentru „spammeri, comentatori, analisti de continut, designeri si programatori”, concentrate pe platformele de social media, YouTube, Telegram si TikTok.

Conturile vizau politicieni, jurnalisti, actori, celebritati si marci comerciale din intreaga lume, care si-au exprimat in sprijinul lor pentru Ucraina.

45 de conturi de Facebook si 1.037 de conturi de Instagram au fost eliminate, iar raportul a constatat ca aproximativ 1.400 de dolari au fost cheltuiti pentru a plati reclamele de pe Facebook si Instagram.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: