FBI a facut perchezitii la resedinta fostului presedinte Donald Trump din Palm Beach, Florida. Potrivit The New York Times, Biroul Federal de Investigatii a cautat documente secrete pe care Trump le-ar fi luat cu el de la Casa Alba. Acesta a spus ca descinderile au fost neanuntate si ca i-a fost spart chiar si seiful. 

Publicat:09.08.2022, 18:32

Fostul presedinte american Donald Trump a declarat ca agenti FBI i-au perchezitionat, aseara proprietatea sa din Mar-a-Lago. Trump a refuzat sa precizeze motivul pentru care Biroul Federal de Investigatii a venit la el dar a spus ca descinderile au fost neanuntate si ca el nu era acasa. Fiul acestuia, Eric Trump, a confirmat ca perchezitia vizeaza documentele pe care Trump le-ar fi luat cu el din Casa Alba dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale.

Eric TRUMP, FIUL LUI DONALD TRUMP: „ Scopul perchezitiilor, din ce ne-au spus, e ca Arhiva Nationala vrea sa coroboreze informatia daca Donald Trump are documente oficiale in posesia sa” 

Cautarile agentilor s-ar fi concentrat pe cutii cu documente pe care Trump le-a adus cu el de la Casa Alba la clubul din Florida, a scris The New York Times, citand doua persoane anonime, familiare cu ancheta. Conform legislatiei americane, toata documentatia sefilor de stat - inclusiv chiar si note scurte trebuie sa fie transferata in arhiva nationala, dar, potrivit Washington Post, lui Donald Trump ii placea sa mototoleasca si sa rupa in bucati documentele de care nu avea nevoie.

Angajatii administratiei prezidentiale chiar au fost nevoiti sa le scoata din cosul de gunoi si apoi sa le lipeasca cu banda adeziva. In plus lui Trump ii placea sa ia actele secrete acasa si nu considera necesar sa le returneze Biroului Oval. Asa ca, potrivit The New York Times, arhiva nationala „de mai multe luni” a cerut returnarea a 15 cutii si, in cele din urma, a apelat la FBI pentru ajutor. In februarie, documente marcate „top secret” au fost deja gasite in casa fostului presedinte, inclusiv corespondenta cu liderul nord-coreean Kim Jong-un. Departamentul de Justitie a pornit ulterior o investigatie in acest sens.