In aceasta dimineata, fortele israeliene au continuat sa bombardeze Fasia Gaza, iar gruparea armata Jihad Islamic sa traga rachete spre statul evreu. Armata israeliana a anuntat ca ar fi ucis 15 luptatori ai Jihadului Islamic in urma loviturile sale. Ministerul Sanatatii de la Gaza a raportat zece morti, printre care o fetita de cinci ani.

Ultimul update: 06.08.2022, 18:18 Publicat:06.08.2022, 18:18

Potrivit armatei israeliene, Jihadul Islamic palestinian a lansat aproximativ 80 de rachete spre sudul Israelului.

Sirenele de maxima alerta au rasunat vineri seara in Ashkelon si in mai multe orase din jur, in timp ce zeci de rachete au fost lansate dinspre Fasia Gaza spre teritoriul israelian.

Israelienii au lansat contra atacuri, iar Fasia Gaza a fost zguduita si ea de rachete.

O tanara a filmat momentul in care tiruri de rachete lovesc blocul in care locuia.

Ministerul Sanatatii din Gaza a anuntat ca zece persoane au murit, iar peste 70 au fost ranite. Raidurile aeriene s-au diminuat in jurul orei patru dimineata, anunta autoritatile. Aceasta este cea mai grava confruntare intre statul evreu si organizatiile armate din Fasia Gaza de la razboiul de unsprezece zile din mai 2021, care a facut 260 de morti de partea palestiniana, printre care combatanti, si 14 morti in Israel, inclusiv un soldat.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.