Valuri de 5 metri inaltime au amenintat un oras din vestul Frantei. De vina este furtuna Karlotta, care va continua sa isi arate forta in urmatoarele zile. Rafalele de vant au ajuns pana la 80 de kilometri pe ora, in timp ce autoritatile au blocat accesul in zonele de coasta. Furtuna a adus ninsori si temperaturi scazute si in Spania, unde stratul de zapada a ajuns pe alocuri la 25 de centimetri.

Publicat:12.02.2024, 19:02

Furtuna Karlotta ameninta serios Franta. Orasele din vestul tarii sunt lovite de valuri de 5 metri inaltime, iar rafalele de vant au trecut de 80 de kilometri pe ora.

Pentru siguranta locuitorilor, politia a blocat accesul pe drumul de coasta. Imaginile arata marea extrem de agitata care loveste cu putere malurile. Oamenii au pus si saci cu nisip, acolo unde nu este zid de beton. Cel putin 11 departamente din Hexagon sunt vizate de cod portocaliu de inundatii.

Intre timp, si in Spania vremea s-a inrautatit semnificativ. In weekend mai multe regiuni s-au confruntat cu ninsori abundente. In schimb iubitorii de schi sunt acum cei mai norocosi, pentru ca partiile sunt in sfarsit acoperite de zapada.

„Nu, totul este foarte bine. Cred ca a cazut in jur de 20-25 de centimetri de zapada si se simte ca e iarna. Daca aceasta vreme rece se va mentine, noi ne vom putea da pe toate partiile, ceea ce este minunat pentru aceasta saptamana de carnaval de aici.”

Atat meteorologii din Franta, cat si cei din Spania avertizeaza ca vremea rea se va mentine si in urmatoarele zile.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.