Ginerele lui Trump ar fi folosit un cont de e-mail personal, pentru a coresponda cu oficiali din cadrul adiministratiei.

Publicat:25.09.2017, 11:20

Consilierul presedintelui american Donald Trump si ginerele acestuia, Jared Kushner, ar fi folosit ocazional un cont de e-mail personal ca sa corespondeze cu oficiali din cadrul administratiei, a confirmat duminica avocatul sau Abbe Lowell pentru CNN.

„Domnul Kushner îsi foloseste adresa de e-mail de la Casa Alba în afaceri legate de Casa Alba. Sub 100 de e-mailuri, din ianuarie si pâna în august au fost trimise sau returnate de catre domnul Kushner unor colegi de la Casa Alba de pe contul sau personal de e-mail”, a declarat Lowell, citat într-un comunicat.

Potrivit publicatiei Politico, Jarred Kushner si-ar fi folosit contul privat de e-mail. Contul a fost înfiintat în decembrie si a fost folosit uneori în schimburi de e-mailuri cu oficiali de rang înalt de la Casa Alba, consilieri externi si altii despre acoperirea mediatica.

În timpul campaniei, Donald Trump a atacat-o aprig pe opozanta sa democrata Hillary Clinton din cauza ca si-a folosit e-mailul privat pentru a trimite si primi e-mailuri în perioada în care a fost secretar de Stat în administratia lui Barack Obama.

Lowell a declarat ca prin e-mailurile din contul privat al lui Kushner erau „trimise articole de presa sau comentarii politice, iar cel mai adesea s-a întâmplat când cineva initia un schimb trimitând un e-mail pe adresa sa personala si nu pe cea de la Casa Alba”.

Potrivit BBC, nu exista indicii potrivit carora Kushner a împartasit informatii clasificate sau „privilegiate” prin intermediul contului sau personal de e-mail. Legea federala prevede ca toate documentele Casei Albe sa fie pastrate, inclusiv e-mailurile.

Folosirea unor conturi private de e-mail poate împiedica accesul la documente oficiale jurnalistilor, congresmenilor si altora care doresc sa obtina acces la informatii disponibile în mod public.

În ceea ce priveste o îngrijorare potrivit careia unele dintre e-mailuri ar putea sa nu fi fost pastrate, având în vedere ca Jared Kushner nu foloseste un e-mail al Casei Albe, Lowell a declarat ca „toate e-mailurile nepersonale au fost trimise (cu forward) catre adresa sa oficiala si toate au fost pastrate, în orice caz”.

Kushner este casatorit cu fiica mai mare a sefului statului, Ivanka Trump, si s-a aflat recent în centrul atentiei presei în urma dezvaluirii faptului ca o parte a echipei juridice a lui Trump l-a sfatuit sa demisioneze din functia de consilier, pentru a-l proteja astfel pe locatatrul Casei Albe de un examen al justitiei cu privire la interactiunile asociatilor sai cu Rusia.

Casa Alba a respins aceste dezvaluiri. O purtatoare de cuvânt a Executivului, Sarah Sanders, a raspuns, atunci când a fost întrebata daca avovatii miliardarului au discutat aceasta optiune, ca ”nu a avut loc cu siguranta vreo prezentare” a unui asemenea sfat.

Sursa: News.ro