Guvernul rus, condus de premierul Dmitri Medvedev, a demisionat astazi. Pasul a fost facut dupa ce Vladimir Putin a anuntat o serie de schimbari politice in discursul sau despre starea natiunii. La cateva ore de la anunt, liderul rus a spus cine ar putea ocupa fotoliul de premier.

Publicat:15.01.2020, 20:48

Dmitri MEDVEDEV, PRIM-MINISTRUL DEMISIONAR AL RUSIEI: “Stimati colegi, toti ati fost martorii adresarii presedintelui Vladimir Putin. Ca si presedinte, nu doar a evidentiat prioritatile importante ale tarii noastre pentru urmatorul an, dar a precizat si despre schimbari fundamentale in Constitutie.”

A urmat anuntul despre demisia guvernului pe care l-a condus. Potrivit presei ruse, decizia lui Dmitri Medvedev, un vechi aliat al lui Vladimir Putin, vine pe fondul unei scaderi in popularitate a liderului de la Kremlin. Si asta din cauza situatiei economice din tara, dar si a reformei sistemului de pensii, care ii impinge pe cetateni sa munceasca mai mult. Acum trei ani, Medvedev a fost luat la rost de locuitorii din Crimeea, nemultumiti de aceste schimbari.

Dmitri MEDVEDEV, PRIM-MINISTRUL DEMISIONAR AL RUSIEI: “- Pur si simplu bani nu sunt, dar voi tineti-va.”

Din 2008 pana in 2012 Medvedev a fost presedinte, iar pana in prezent a ocupat functia de prim-ministru. Ramas fara fotoliu la Guvern, Vladimir Putin i-a gasit premierului demisionar un nou loc de munca. Acesta a spus ca va institui functia de adjunct al presedintelui Consiliului pentru Securitate si o va propune lui Medvedev. De-a lungul timpului, oficialul a demonstrat ca se pricepe nu doar la politica, ci si la… dans.

Desi a anuntat ca ar putea fi schimbata Constitutia astfel incat Duma de Stat sa aleaga viitorul premier, Vladimir Putin a anuntat cine ar putea fi urmatorul prim-ministru. Fotoliul ar putea fi ocupat de seful serviciului fiscal din Rusia, Mihail Misustin.