Cei mai puternici gropari din Siberia si-au pus lopetile la lucru si si-au testat priceperea sapand morminte langa o morga din al treilea cel mai mare oras din Rusia, Novosibirsk.

Publicat:30.05.2021, 14:59

Competitia morbida, care se desfasoara in fiecare an, este organizata cu scopul de a creste prestigiul profesiei de gropar, de a imbunatati performantele la locul de munca ale sapatorilor de morminte si de a atrage generatiile mai tinere spre cariere in industria funerara, relateaza agentia de stiri TASS. citata de The Moscow Times.

Echipa din Omsk a castigat premiul pentru primul loc, in valoare de 30.000 de ruble (400 de dolari) dupa ce a stabilit un nou record sapand un mormant in mai putin de 38 de minute.

Groparii din regiunile Tomsk si Novosibirsk, precum si din Republica Altai au fost, de asemenea, reprezentati la eveniment.

Fiecare echipa formata din doi barbati a trebuit sa sape o groapa cu dimensiuni exacte, in care sa incapa un sicriu. Pe langa viteza, au fost evaluate si tehnica saparii, dar si precizia.

Competitia de anul trecut a avut loc in orasul siberian Tomsk, unde castigatorul a sapat un mormant in mai putin de 52 de minute.

Sursa: