Infractiune pe timp de pandemie. In Marea Britanie sunt din ce in ce mai multi hoti de animale de companie. Cateii sunt la mare cautare, mai ales in perioada de lockdown, cand oamenii isi petrec majoritatea timpului inchisi in casa si simt nevoia sa aiba un caine. Hotii s-au folosit de asta si astfel au aparut intregi retele de crima organizata.

Publicat:28.12.2020, 18:41

Melisa Cole este victima a hotilor de animale. Catelusa ei a fost furata de doua ori in aceasta pandemie. Ultima data hotii au cerut o rascumparare.

Melisa COLE, VICTIMA A HOTILOR: ”Nu doar ca au cerut bani de la mine, dar i-au pus si pe copii sa ma sune. Adultii coordonau discutia ca sa joace cu emotiile mele si sa ma stresez si mai mult, ceea ce a fost destul de josnic.”

A doua catelusa a Melisei este de mai bine de trei luni in mainile hotilor. 

Melisa COLE, VICTIMA A HOTILOR: ”Eu cred ca Tig, la fel ca si alte cateluse, a fost furata pentru a putea aduce pe lume catelusi si este oribil pentru ca ei nu au veterinar si nu au grija de acesti caini."

In ultimul an, cazurile de catei furati au crescut cu 250 la suta, cel mai mare nivel inregistrat vreodata de la aparitia acestui fenomen in Marea Britanie si unul ingrijorator, de altfel. In spatele acestor cifre s-ar afla intregi retele de crima organizata, spun politistii. Indivizii se folosesc de faptul ca cererea pentru animalele de companie a crescut, la fel si preturile.

Neil AUSTIN, DETECTIV: ”Sunt grupuri organizate care s-au adaptat. Au cercetat piata si au vazut ca cererea este in crestere si au gasit o oportunitate de a face bani, astfel a crescut furtul de caini.” 

Membrii unor ONG-uri pentru protectia animalelor vor ca aceste furturi sa fie pedepsite mult mai sever nu ca in prezent, cand sunt tratate ca delicte minore, precum furtul unui telefon.

Stan RAWLINSON, APARATOR AL DREPTURILOR ANIMALELOR: ”Amenda pentru furtul unui caine este aceeasi ca si pentru furtul unui telefon mobil. Este considerat un delict minor, dar nu e minor furtul unui catel iubit de stapan.”

In acest sens, a fost initiata o petitie prin care se cere ca furtul animalelor de companie sa fie tratat ca o infractiune grava.