Cel mai varstnic presedinte din istoria Statelor Unite, Joe Biden, implineste astazi 81 de ani. Varsta acestuia este cea mai mare ingijorare pentru alegatorii americani. Liderul de la Casa Alba a sarbatorit anticipat alaturi de mai multi militari americani, carora le-a servit Cina de Ziua Prieteniei.

Publicat:21.11.2023, 01:23

Presedintele SUA, Joe Biden, si prima doamna, Jill Biden, au imbracat sorturi si au impartit cina militarilor si si familiilor acestora.

Joe BIDEN, PRESEDINTELE STATELOR UNITE ALE AMERICII: „Avem doar o singura obligatie cu adevarat sacra, si anume aceea de a-i pregati pe cei pe care ii trimitem in pericol, de a avea grija de ei si de familiile lor cand se intorc acasa si de a ne asigura ca nu vor fi uitati niciodata.”

Jill BIDEN, PRIMA DOAMNA A STATELOR UNITE ALE AMERICII: „Cand fiul nostru Beau a fost trimis in misiune, am vazut cat de mult ii lipsea tatal copiilor sai. Si stiu cati dintre cei prezenti in aceasta sala traiesc cu un scaun gol la masa chiar acum, sau poate ca sunteti departe de familia voastra. Si masa voastra e un pic mai mica anul acesta.”

Aceasta cina a avut loc cu o zi inainte de aniversarea a 81 de ani a liderului de la Casa Alba. Democratul este deja cel mai batran presedinte din istoria Americii, iar daca va obtine al doilea mandat, asa cum doreste, va avea 86 de ani la plecarea de la Casa Alba. Conform ultimului raport medical, din februarie, Biden este sanatos, dar un vot pentru el inseamna un pariu ca va ramane sanatos, fara sa decada fizic, la o varsta deja inaintata. Sondajele de opinie arata ca americanii nu sunt incantati de un astfel de pariu.