Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski a venit cu un mesaj pe pagina sa de facebook privind situatia tensionata dintre Federatia Rusa si Ucraina. Zelenski a declarat ca data de 16 februarie, atunci cand Federatia Rusa ar putea ataca Ucraina, va fi organizata ziua unirii.

Publicat:14.02.2022, 20:08

"Oameni grozavi ai unei tari grozave! Au existat provocari externe si interne serioase in fata tarii noastre, care necesita responsabilitate, incredere si actiuni concrete din partea mea si a fiecaruia dintre noi.

Suntem intimidati de un mare razboi si stabilim din nou data invaziei militare. Asta nu e prima data. Dar statul nostru este mai puternic astazi ca niciodata.

Ne straduim sa fie pace si vrem sa rezolvam toate problemele exclusiv prin negocieri. Si Donbass, si Crimeea se vor intoarce in Ucraina. Doar intr-un mod diplomatic. Avem o armata uimitoare. Baietii nostri au experienta unica de lupta si arme moderne. Armata de acum este de multe ori mai puternica decat armata de acum opt ani. Suntem increzatori in fortele noastre armate, iar militarii nostri ar trebui sa simta sprijinul nostru, unitatea noastra si unitatea noastra. Baza armatei noastre este increderea propriului popor si o economie puternica.

Ni se spune ca 16 februarie va fi ziua atacului. Vom face din ea o zi a unirii. Decretul a fost deja semnat. In ace dupa-amiaza vom atarna steaguri nationale, vom pune panglici albastre-galbene si vom arata lumii unitatea noastra.

Avem o mare aspiratie europeana. Vrem libertate si suntem gata sa o votam. 14 mii de aparatori si civili care au murit in acest razboi ne privesc din cer. Si nu le vom trada amintirea.

Toti vrem sa traim fericiti, iar fericirea iubeste pe cei puternici. Nu am putut niciodata sa renuntam si nu vom invata asta.

Iubesc Ucraina! Suntem linistiti! Suntem puternici! Suntem impreuna!", a declarat presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Sursa: