Cel putin 97 de oameni au murit dupa prabusirea avionului asupra unui cartier rezidential din Pakistan. Autoritatile au anuntat ca trei persoane aflate la bord au supravietuit si se afla acum la spital. Intre timp, au aparut imagini de pe camerele de supraveghere, care au surprins momentul impactului cu solul.

Publicat:23.05.2020, 14:06

Din imagini se vede cum avionul pierde din altitudine si se prabuseste peste un cartier rezidential. La impactul cu solul, aeronava a luat foc. Potrivit ultimului dialog dintre pilot si turnul de control, avionul ar fi ratat prima incercare de aterizare, apoi a pierdut ambele motoare.

Aeronava a avariat mai multe constructii si masini, care au luat foc. Zona, invaluita intr-un nor de fum, a fost intesata de politie, soldati si medici.

Ultimul bilant este de 97 de morti si trei supravietuitori, care se afla la spital. Martorii au povestit ca initial nu au inteles ce se intampla.

„Am observat un fum negru de pe acoperisul casei mele. Am alergat la fata locului si am vazut epava avionului si trupul pilotului in el. Am aflat ca aeronava nu a mai ajuns pana la aeroport si s-a prabusit aici.”

Avionul, de tip Airbus 320, efectua o cursa interna. A fost initiata o ancheta pentru a afla toate circumstantele. Catastrofa s-a produs la doar cateva zile dupa ce Pakistanul a autorizat reluarea zborurilor comerciale interne.