O creatura asemanatoare unui dinozaur a fost gasita in nord-vestul Angliei. Este vorba despre o broasca testoasa aligator, care are in loc de o carapace neteda, tepi, iar maxilarul sau puternic poate sa taie osul. Aceasta reptila este originara din Statele Unite, dar a fost gasita intamplator intr-un oras de la granita cu Scotia. Specialistii presupun ca a fost aruncata de fostul stapan, care nu a putut avea grija de ea.

Publicat:13.02.2024, 18:57

Aceasta este Fluffy, o broasca testoasa aligator. Reptila este destul de periculoasa, spun oamenii de stiinta. Asta pentru ca are un maxilar atat de puternic incat poate rupe chiar si oasele. Aceasta specie, rar intalnita, este originara din  sudul Statelor Unite si are un aspect mai mult sau mai putin infricosator. Prima ce se observa sunt tepii pe care ii are in loc de o carapace neteda, obisnuita.

Dominic MOULE, MEDIC VETERINAR:  „Ele de obicei stau uite in aceasta pozitie. Au o gura foarte mare si o tin mai mereu larg deschisa atunci cand stau ascunse in ape mici. Aici, in interiorul gurii, au o mica pata rosie care face parte din limba si care seamana cu un vierme, iar pestii o vad si se lasa tentati de el, astfel ea ii vaneaza.”

In imagini o vedem doar cu gura larg deschisa, medicii spun ca face asta mereu cand cineva se afla alaturi de ea. Expertii au examinat-o si au declarat ca starea ei este buna si are aproximativ 6 ani. Dupa ce pe retelele sociale au aparut numeroase poze cu Fluffy, internautii o descriu ca fiind un dinozaur de dimensiuni mai mici. Medicii veterinari cred ca broasca a fost aruncata de fostul sau proprietar, altfel nu este o explicatie de ce ea s-ar fi aflat intr-un lac din nord-vestul Angliei departe de locul unde ele de obicei traiesc. Aceste broaste testoase aligatori pot creste pana la aproximativ 80 de centimetri si traiesc pana la 70 de ani.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.