O familie din 3 persoane, inclusiv un copil, a murit în urma un atac rusesc asupra regiunii Sumî. Dronele rusești au lovit zonele rezidențiale, iar ca urmare mai multe case au fost complet distruse. Pe de altă se pare că ucrainenii au luat la țintă fabricile rusești de alcool. Noaptea trecută o uzină de etanol și alte două întreprinderi producătoare de băuturi spirtoase au fost incendiate.

Publicat:22.10.2024, 21:57

În această casă distrusă de dronele rusești, noaptea trecută, a murit întreaga familie. O fată de 14 ani, mama acesteia și mătușa. Tatăl fetei a reușit să scape ca prin minune. El se afla în curte când a căzut drona.

Doua case au fost grav avariate și în Harikov, iar la Dnipro au fost auzite mai multe explozii.

În total  sistemele de apărare ucrainene au distrus 42 din 60 de drone lansate de ruși în timpul nopții, potrivit forțele aeriene de la Kiev. Pe de altă parte un atac cu dronă al Ucrainei a provocat o explozie și un incendiu de scurtă durată la o uzină chimică din regiunea Tambov din Rusia.
Pe de altă parte, guvernatorul regiunii Tula, care se învecinează la nord cu Moscova, a declarat că un atac cu drone ucrainene a avariat două distilerii, în oraşul Efremov şi în satul Lujkovski.  

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei. Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemele de apărare aeriană au distrus 18 drone ucrainene deasupra mai multor regiuni ruse în cursul nopții.

Kievul a declarat adesea că atacurile sale aeriene din interiorul Rusiei vizează infrastructura esenţială pentru eforturile de război şi sunt un răspuns la bombardamentele neîncetate ale Moscovei asupra teritoriului ucrainean.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.