Luati-va lucrurile de stricta necesitate si mergeti in cel mai apropiat adapost, le-a recomandat joi Ivan Sokol, directorul departamentului de protectie civila al Administratiei Regionale Harkov, scrie presa locala.

Publicat:24.02.2022, 07:44

In dimineata zilei de joi, 24 februarie, locuitorii capitalei ucrainene Kiev s-au trezit in zgomote de explozii care s-au auzit in regiunea Troyeshchyna. Explozii au fost mai raportate si de locuitori din Odesa, Harkov si alte orase.

In orase s-au auzit sirenele la cateva minute dupa anuntul facut la ora 5 de Putin.

05:10 – La Kiev s-au auzit cel putin trei explozii. Se aud explozii si la Harkov si Odesa.

05:17 - Se aud explozii si in Berdyansk. Exista o baza militara acolo.

05:31 – La Mariupol se aud explozii.

05:47 - Corespondentul de razboi Andrei Tsaplienko raporteaza ca trupele ruse lovesc de-a lungul intregii granite - de la Lugansk la Jytomyr. Aceeasi informatie a fost transmisa de presa, citand o sursa din serviciul de frontiera.

05:58 - Exista rapoarte ca sunt vizate depozitele militare si bazele militare

06:00 - Sunt semnalate explozii in Nova Kakhovka din regiunea Herson.

06:01 – Primarul orasului Boryspil Volodymyr Borisenko a declarat ca exploziile din zona aeroportului Boryspil, care se aud dis-de-dimineata, au fost efectuate de apararea aeriana ucraineana pe vehicule fara pilot necunoscute. Probabil, acestea sunt UAV-uri rusesti.

06:03 – Nu exista informatii despre daunele civile din Harkov

Starea de urgenta a fost decretata pentru o perioada de 30 de zile in toata Ucraina, cu exceptia regiunilor Donetk si Lugansk, unde starea de urgenta era deja in vigoare.

Restrictiile legate de starea de urgenta vor varia in functie de regiune.

Potrivit Deputatilor Poporului, a fost adoptata o versiune simplificata a textului, care prevede: interzicerea grevelor, mitingurilor si evenimentelor in masa si difuzarea materialelor de propaganda, interzicerea recrutilor, militarilor si rezervistilor de a-si schimba locul de resedinta fara stirea biroului de inrolare militara, evacuarea persoanelor din locuri periculoase, introducerea unui regim special de intrare si iesire in/din Ucraina, inspectia vehiculelor, intensificarea protectiei ordinii publice.

Sursa: